Новини
11 Березня 2019
967

Nvidia Corporation має намір купити Mellanox Technologies

На Mellanox претендують й інші великі корпорації, насамперед – Microsoft, Xilinx та Intel

Як повідомило ізраїльське ділове онлайн-видання Calcalist, американський розробник графічних процесорів та систем-на-чіпі Nvidia заявив про намір придбати ізраїльську компанію Mellanox Technologies, провідного виробника обладнання для високошвидкісних комутованих комп’ютерних мереж Infiniband.

На Mellanox претендують й інші великі корпорації, насамперед – Microsoft, Xilinx та Intel. При цьому Intel вже запропонував заплатити за Mellanox $6 млрд. Тому, як вважає Calcalist, Nvidia повинна запропонувати хоча б на 10% більше, ніж Intel, аби її пропозиція була прийнята.

Mellanox Technologies розміщується у Каліфорнії та Ізраїлі, а її акції торгуються на біржі NASDAQ. За підсумками 2018 року компанія отримала рекордну виручку, яка вперше перевищила $1 млрд на тлі стійкого попиту на її продукцію. За останні 12 місяців ринкова вартість Mellanox виросла на 51% та досягла $5,9 млрд на тлі чуток про можливе придбання компанії будь-якої великої корпорацією.

На думку Calcalist, у Nvidia очевидні переваги перед Intel у придбанні Mellanox: їй буде простіше отримати дозвіл американських та китайських регуляторів на цю угоду, оскільки Intel та Mellanox контролюють ринок технології Infiniband і їх об’єднання призведе до монополізації ринку.

Раніше Investory News повідомляли, що американський гігант роздрібної торгівлі Walmart купив ізраїльський стартап Aspectiva.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram