Новини
12 Квітня 2019
3 227

Disney Plus: Компанія створює власний потоковий сервіс

Боб Айгер, генеральний директор Walt Disney, оголосив про відставку, презентуючи новий сервіс

Компанія Walt Disney Company анонсувала запуск потокового сервісу Disney Plus у США. І пообіцяла, що через два роки запустить сервіс “в кожному значному регіоні світу”, йдеться в акаунті компанії в Twitter.

Disney Plus складе конкуренцію Netflix. “Одразу плануємо вийти на глобальний ринок та залучити від 60 до 90 млн абонентів і домогтися прибутковості проекту в 2024 фінансовому році”, – зазначив гендиректор Walt Disney Боб Айгер на презентації сервісу для інвесторів, передає Reuters.

На розвиток проекту компанія виділить понад $1 млрд в 2020 фінансовому році і близько $2 млрд до 2024 року.

Передплатники Disney Plus матимуть доступ до бібліотеки класичних сімейних фільмів Disney. Бібліотека включає в себе ексклюзивний контент – серіал “Зоряні війни” під назвою “Мандалоріанец”, шоу, присвячене лиходієві з всесвіту Marvel Локі і мультфільм “Монстри на роботі”, натхненний фільмом Pixar “Корпорація монстрів”.

Деякі нові фільми Disney, такі як рімейк мультфільму “Леді і Бродяга”, будуть додані безпосередньо в додаток Disney Plus. “Інші релізи з’являться після їх показу в кінотеатрах і виходу з вікна продажів”, – зазначили в Disney.

Окрім диснеївських фільмів і телешоу користувачі отримають доступ до продукції студії Pixar, каналу National Geographic, кіновсесвіту Marvel, епізодам “Зоряних воїнів” і всієї бібліотеки “Сімпсонів”.

Дивитися Disney Plus можна буде по телевізору, що підтримує функцію Smart TV, а також на комп’ютерах, мобільних телефонах, планшетах й ігрових приставках.

Під час презентації нового продукту, Боб Айгер підтвердив, що більше не продовжуватиме контракт з компанією (як останні два рази) і по його закінченню у 2021 році залишить свій пост гендиректора.

Айгер керує Disney з 2005 року. Йому Walt Disney зобов’язаний такими придбаннями, як Pixar, Marvel і Lucasfilm. Також він наполягав на запуск Disney Plus.

“У числі потенційних наступників Айгера раніше називалися імена головного стратега Кевіна Майера, а також керівника парків компанії Роберта Чапека”, – нагадує CNBC.

Раніше Investory News писали, конгломерат Walt Disney Company придбав активи в 21st Century Fox майже за $71 млрд. Серед активів, які офіційно перейшли у власність Disney: кіностудія 20th Century Fox, продакшн-компанія телеканалу Fox, кабельні мережі FX і National Geographic.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram