Новини
3 Квітня 2019
1 298

Максимум звуку: Світовий музичний ринок зріс на 10%

Доходи від продажу музики склали $19,1 млрд у 2018 році

Доходи від продажу музики в світі у 2018 р. склали $19,1 млрд, що майже на 10% більше показників 2017 р., такий висновок можна зробити з презентованого звіту Global music report 2019 від Міжнародної федерації виробників фонограм і відеограм (IFPI).

Financial Times зазначає, що стрімінгові сервіси стали основним драйвером зростання для індустрії, яка протягом 15 років переживала спад.

Поціновувачі музики в 2018 р. бажали слухати її онлайн. Доходи стрімінгових сервісів зросли більш, ніж на 30%. Сукупна кількість платних передплатників Spotify, Apple Music, Deezer та інших платформ потокового аудіо досягло 255 млн користувачів, що склало 37% загального доходу від запису музики.

Саме стрімінгові сервіси акумулювали до 60% в загальній структурі глобальних доходів від продажу музики, тобто близько $11,6 млрд. Продажі музики на фізичних носіях, навпаки, впали на 10% в минулому році і зайняли лише чверть у структурі загальних доходів, тобто близько $4,7 млрд.

У звіті також зазначено Топ-10 найбільш популярних виконавців під час онлайн-прослуховування серед користувачів.

На авторських правах галузь заробила $2,7 млрд (зростання – 9,8% минулого року). Доходи від синхронізації склали $460 тис. (зростання – 5,2% минулого року).

Інвестиції, інновації та партнерські відносини зі сторони звукозаписуючих компаній допомагають артистам спілкуватися з прихильниками по всьому світу, а також забезпечують динамічне зростання на ринках зі світовим потенціалом.

Четвертий рік поспіль Латинська Америка стала регіоном, що показує найшвидше зростання (+16,8%). Найбільше розвиваються Бразилія (+15,4%) та Мексика (+14,7%). Регіон Азії та Австралазії другий за темпами росту (+11,7%). У ньому відзначилася Південна Корея (+17,9%).

“Минулий рік став четвертим поспіль роком зростання, яке керувалося неймовірною музикою від чудових артистів у співпраці з талановитими та захопленими людьми в звукозаписуючих компаніях по всьому світу”, –  зазначив виконавчий директор IFPI Френсіс Мур.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram