Новини
17 Листопада 2023
293

Spotify використовуватиме ШІ від Google

Технологія рекомендуватиме подкасти та аудіокниги

Стримінговий сервіс розширив своє партнерство з Google Cloud — буде використовувати великі мовні моделі (LLM), які допомагатимуть підбирати індивідуальні рекомендації на основі того, які користувач слухає подкасти та аудіокниги, пише Reuters.

“LLM на основі штучного інтелекту, такі як ChatGPT від OpenAI та Google Bard, навчаються на величезній кількості даних, щоб генерувати текст та інший контент.

Google Cloud має кілька LLM, таких як PaLM 2, Codey, Imagen та Chirp, які навчаються на тексті, кодах, зображеннях, аудіо та відео”, — пише агентство.

Spotify був одним із перших, хто застосував штучний інтелект для алгоритмів музичних рекомендацій десять років тому. Зараз шведська компанія прагне використовувати LLM, щоб повторити цей досвід для свого немузичного контенту, такого як подкасти та аудіокниги.

“Гігант музичного стримінгу прагне збільшити свої прибутки шляхом розширення переліку форматів, що приносять дохід, таких як подкасти та аудіокниги.

Раніше він обіцяв високу прибутковість від свого дорогого розширення в подкасти та аудіокниги”, — додає Reuters.

“Розвиток нашої технології відповідає прагненню Google Cloud створити найкращу платформу для наших продуктів і стимулювати подальші інновації завдяки новим можливостям генеративного штучного інтелекту”, — сказав директор з продуктів і технологій Spotify Густав Сьодерстрьом.

Завдяки розширеному партнерству з Google, Spotify також вивчає можливості використання LLM для забезпечення більш безпечного прослуховування та виявлення потенційно шкідливого контенту.

Нагадаємо, згенеровані ШІ зображення виявляються правдоподібніші ніж фото.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram