Новини
16 Листопада 2023
429

Згенеровані ШІ зображення виявляються правдоподібніші ніж фото

Це може поставити під загрозу особисту безпеку

Нове дослідження, проведене дослідниками з Австралії, Великої Британії та Нідерландів, виявило, що зображення білих облич, створені штучним інтелектом (ШІ), здаються більш реальними, ніж фото, пише NV.

Експерименти, проведені командою, включали показ половини зі 100 зображень білих облич ШІ та 100 реальних фотографій білих людей білим дорослим учасникам. Результати показали, що 66% зображень ШІ були оцінені як людські, порівняно з 51% справжніх зображень людей.

Дослідники наголосили, що такі висновки можуть мати серйозні наслідки, особливо у сферах, пов’язаних з особистою безпекою. З огляду на можливість обману цифровими шахраями, включно з крадіжкою особистих даних, вони закликають до більш уважного погляду на фотографії, особливо тих, які можуть бути згенеровані ШІ.

Однак дослідники зазначили, що ці результати застосовні тільки до білих облич, оскільки алгоритм, навчений для генерації зображень ШІ, в основному використовував фотографії білих людей. Це підкреслює важливість різноманітності в навчальних даних для створення більш всебічних штучних інтелектів у майбутньому.

Також варто зазначити, що другий етап експерименту виявив ключові чинники, що впливають на хибну думку: більшу пропорційність обличчя, впізнаваність і меншу запам’ятовуваність.

Тоді як люди, здається, не можуть надійно відрізнити ШІ-обличчя від реальних, дослідники створили систему машинного навчання, яка справляється з цим завданням із точністю 94%.

Нагадаємо, штучний інтелект відродить голос та образ Едіт Піаф.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram