Новини
18 Лютого 2022
578

Лондон збільшує фінансову підтримку Україні до £100 мільйонів

Кошти підуть на “підтримку демократії та енергетичну незалежність”

Фото: Reuters

Велика Британія збільшує фінансування проєктів на підтримку України та її енергетичної незалежності до £100 млн. Про це заявила державний секретар із закордонних справ і справ співдружності націй та розвитку Великої Британії Ліз Трасс під час спільної з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою пресконференції у Києві, пише Укрінформ.

“Коли прем’єр-міністр відвідував Київ раніше цього місяця, він оголосив про виділення £88 млн для підтримки української демократії та енергетичної незалежності. Сьогодні я можу анонсувати наступний компонент нашої підтримки: підвищення фінансування цих проєктів до £100 млн”, — сказала вона.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Борис Джонсон опублікували спільну заяву після зустрічі у вівторок, 1 лютого, у Києві.

Тоді Джонсон оголосив про пакет нової фінансової допомоги обсягом £88 млн для підтримки зусиль України щодо розвитку стійкості та скорочення залежності від постачання російських енергоносіїв.

Тим часом уряд Канади надасть Україні кредит на 500 млн канадських доларів (приблизно $420 млн) для підтримки економіки в умовах загрози російській агресії. Адміністрація президента США Джо Байдена також розглядає можливість надання Україні суверенних кредитних гарантій на суму до $1 млрд.

Франція повідомила, що надасть Україні €1,2 млрд програмного фінансування, яке може бути використане на конкретні проєкти розвитку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram