Новини
14 Серпня 2020
1 331

Компанія Сергія Тігіпка отримала контрольний пакет акцій столичного асфальтобетонного заводу

В результаті угоди підприємство повністю вийшло зі складу акціонерів “АБ Столичний”

Кіпрська компанія Сергія Тігіпка T.A.S. Overseas Investments Limited викупила 24,75% акцій ПрАТ “Асфальтобетонний завод “АБ Столичний”, що дозволило їй збільшити свою частку в статутному капіталі підприємства до 73,8%, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на повідомлення ПрАТ в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБФР).

Відповідним пакетом у розмірі 24,75% акцій володіло ПАТ “Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд (ЗНВКІФ) “Комінметкепітал”, в результаті угоди підприємство повністю вийшло зі складу акціонерів асфальтобетонного заводу “АБ Столичний”.

“Комінметкепітал” став акціонером заводу “АБ Столичний” на початку 2020 р.

За даними Єдиного держреєстру, кінцевим бенефіціаром ПАТ “ЗНВКІФ “Комінметкепітал” є Ольга Марченко, яка володіє фондом опосередковано через ТОВ “Коксохімтепломонтаж”.

АБЗ “АБ Столичний” створений у 2004 р. на базі “Заводу ЗБВ і ДСМ” (до 1997 р. — КП “Завод бетонних виробів”). Спеціалізується на випуску асфальтобетонної суміші для будівництва та капремонту доріг, а також виробляє ЖБК для підземних переходів, колекторів, інших інженерно-комунікаційних об’єктів дорожнього будівництва.

Основними акціонерами ПАТ “АБЗ “АБ Столичний” станом на перший квартал 2020 р. були TAS Overseas Investments Limited і Сергій Тігіпко з частками 49% і 22,6% відповідно, а також ТОВ “Спеціалізоване управління “Буделектромонтаж” і ТОВ “Торгова компанія “Партнер-1” з частками 9,9%.

Кінцевим бенефіціаром компанії станом на червень 2020 р. є Сергій Тігіпко.

Як писали раніше Investory News, Антимонопольний комітет України дав дозвіл підприємцю Сергію Тігіпку на придбання через T.A.S. Property Limited понад 50% у статутних капіталах ТОВ “Арена-Сіті” і “КАН” (Київ), які є відповідно власником і орендодавцем київського торгово-офісного центру “Арена-Сіті”.

Нагадаємо також, FinTech-стартап MyCredit в рамках раунду А залучив інвестиції обсягом $3млн. Лід-інвестором раунду виступила фінансова група “ТАС”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram