Новини
15 Вересня 2020
942

Інтеграція Prozorro з Держказначейством: Що дає така співпраця

Казначейство віддає щодня Prozorro реєстр розпорядників коштів держбюджету України

Система електронних публічних закупівель Prozorro інтегрувалася з Державною казначейською службою України. Тепер інформація про всі оплати за договорами про закупівлю буде безпосередньо на порталі Prozorro, повідомляється на сайті відомства.

“Інтеграція з Держказначейством дасть змогу підприємцям пересвідчитись, наскільки добре та чи інша установа платить за своїми зобов’язаннями. Крім того, відтепер небайдужі громадяни зможуть перевірити наявність оплат у резонансних закупівлях безпосередньо на порталі Prozorro”, — зазначає гендиректор ДП “Прозорро” Василь Задворний.

Обмін інформацією між ДКСУ та Prozorro відбувається в безпечному режимі та на основі даних розпорядників бюджетних коштів. Після того, як казначейство проводить платежі за зареєстрованими договорами, інформація про такі оплати передається до Prozorro та показується на сторінці закупівлі.

Інформацію про оплати можна дізнатися у відкритому доступі для всіх процедур закупівель, в яких договір був укладений від 1 вересня 2020 р.

Наступним етапом інтеграції стане можливість для бізнесу та громадян подавати онлайн-скарги про порушення в закупівлях безпосередньо до Державної аудиторської служби, яка буде зобов’язана відповісти на звернення.

Нагадаємо, відсьогодні починає працювати перший державний онлайн-магазин Prozorro Market. Маркетплейс допоможе малому та середньому бізнесу продавати свої товари державі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram