Новини
30 Серпня 2022
437

Фонд держмайна оголосив перші аукціони з приватизації за новими правилами

Аукціони з приватизації відбудуться у вересні 2022 року у державній електронній торговій системі “Prozorro.Продажі”

Фонд державного майна України визначив перші об’єкти, аукціони з приватизації яких відбудуться у вересні 2022 року у державній електронній торговій системі “Prozorro.Продажі”. Двома об’єктами, за якими оголошено аукціони, стали Марилівський та Кобиловолоцький спиртові активи ДП “Укрспирт” у Тернопільській області, повідомляє Фонд.

Торги щодо Кобиловолоцького МПД ДП “Укрспирт” відбудуться 19 вересня за стартовою ціною 25,2 млн грн.

Торги з продажу Марилівського МПД ДП “Укрспирт” відбудуться 20 вересня за стартовою ціною 54,3 млн грн.

Заплановані торги стануть першими, які відбудуться з урахуванням змін, затверджених схваленням законопроєкту №7451, щодо покращення та пришвидшення процедур приватизації.

Усього у вересні планується провести 8 аукціонів з приватизації спиртових активів, які вже готові, а також близько 150 інших об‘єктів — від рухомого і нерухомого майна до непрацюючих заводів, що будуть виставлені до кінця 2022 року.

“Запровадження змін до законодавства допоможе швидше закривати угоди з приватизації та реалізовувати майно, створювати робочі місця та релокуватися підприємствам з територій, на яких ведуться бойові дії та/або існує така загроза, до безпечніших регіонів.

Ухвалений закон також змінив етапність завершення приватизації, тож за новими правилами договір купівлі-продажу укладатиметься з переможцем тільки після того, як він сплатить ціну продажу лота, визначену за підсумками аукціону. Уся інформація про хід та результати аукціонів з приватизації буде доступною та відкритою у публічному модулі аналітики bi.prozorro.sale. Це означає, що кожен громадянин зможе бачити інформацію про те, хто, коли, за скільки та який обʼєкт приватизував”, — наголосив директор ДП “Прозорро.Продажі” Олексій Соболєв.

Завдяки законодавчим змінам приватизація відбуватиметься ефективніше та відкриє нові можливості для розвитку бізнесу:

• підготовка та проведення аукціонів займатимуть до 2 місяців, замість 6 місяців;

• сплата коштів за активи відбуватиметься до підписання договору купівлі-продажу для мінімізації ризиків;

• нові власники єдиних майнових комплексів отримуватимуть всі дозволи та ліцензії автоматично;

• зросте кількість доступних об’єктів, завдяки розблокуванню приватизації активів з арештованим майном (зі збереженням зобов’язань перед кредиторами);

• уся інформація про об’єкти приватизації доступна на сайтах privatization.gov.ua та prozorro.sale.

Нагадаємо, що платформа Prozorro+ змінить фокус і буде гуманітарною. Проєкт буде працювати для тих замовників, які не мають державного фінансування.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram