Новини
7 Лютого 2023
378

“Ліси України” переходить на закупівлі через е-майданчик

Наразі система тестується, а співробітники проходять навчання

ДП “Ліси України” розпочало перехід на нову систему закупівель через державні електронні платформи. Повний перехід планується з другого кварталу 2023 року, повідомив у Фейсбуці голова Державного агентства лісових ресурсів України Юрій Болоховець.

“На минулому тижні стартувала перша закупівля ДП “Ліси України”. Процедура прозора і конкурентна через платформу Etender — державні та комерційні торги Prozorro, Prozorro.Продажі, тобто через офіційний майданчик для державних закупівель/тендерів”, — ідеться в повідомленні.

Наразі процес переходу на електронну систему закупівель відбувається у тестовому режимі, паралельно проходить навчання співробітників ДП у регіонах роботи із новою системою.

Очікується, що підприємство стовідсотково перейде на нову систему закупівель з другого кварталу 2023 року.

Як підкреслив очільник Держлісагентства, це третя революційна подія у напрямку детінізації лісової галузі. Торік і позаторік розпочалася стовідсоткова реалізація необробленої деревини та пиломатеріалів на електронних аукціонах.

“Відтепер стратегія та план закупівель формуються на рівні центрального апарату ДП “Ліси України”. Централізовано готуються і проводяться великі тендери на придбання палива, техніки, запчастин та іншої продукції. При відділі закупівель утворюється експертна група, яка відповідає за створення єдиних технічних вимог”, — повідомив Болоховець.

Наразі філії мають можливість самостійно проводити невеличкі закупівлі, але їхня частка буде поступово скорочуватиметься.

Нагадаємо, найдорожчі благодійні лоти на аукціонах “Prozorro.Продажі”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram