Новини
17 Жовтня 2023
304

У “Укрпошти” з’явиться нова система переказу грошей

“Компанія Профікс” отримала на розробку та підтримку 82 мільйони

АТ “Укрпошта” за результатами тендеру замовило ТОВ “Компанія Профікс” транзакційну систему для забезпечення виплат пенсій, грошової та соціальної допомоги електронними засобами за 81,75 млн грн, повідомляється у системі “Прозорро”, пише видання “Наші гроші”.

Національний поштовий оператор замовив програмне забезпечення “Система термінових переказів Профікс” в базовій комплектації за 10,50 млн грн.

Ще у 28,80 млн грн обійдеться його доопрацювання під потреби замовника. Технічна підтримка у формі оновлень протягом п’яти років коштуватиме 18 млн грн — по 900 тис. грн за квартал.

Крім цього, 8,16 млн грн припадає на 8 500 людино-годин техпідтримки в формі консультацій по 960 грн, а 16,29 млн грн — на 15 тис. людино-годин доопрацювання програмного забезпечення за окремими заявками замовника по 1 086 грн.

Програмне забезпечення являтиме собою єдину систему для реєстрації, виплати, супроводження та управління поштовими переказами від юридичних і фізичних осіб та ФОП, переказом коштів у рамках платіжної системи, приймання, обробки та перерахування платежів на користь третіх осіб, виплати пенсій, соціальних допомог, субсидій та пільг, а також формування звітності.

Очікувана вартість закупівлі складала 83,46 млн грн. На аукціоні найнижчу ціну 81,74 млн грн пропонувало ТОВ “Міддлвер Європа”. Однак компанія не вказала в довідці про досвід виконання аналогічних договорів із ПУМБ та Акцент-Банком “виконано/частково виконано”.

Крім того, у відгуку від ПУМБ йшлося про співпрацю з “Middleware”, а у відгуку від Акцент-Банк — про співпрацю із “Middleware Inc.”, тоді як “Міддлвер Європа” було основним підрядником і розробником.

Так, замовник (АТ “Укрпошта”) відхилив “Міддлвер Європа” за неусунення недоліків за добу та обрав переможцем наступного учасника — “Компанію Профікс” із ціною 81,75 млн грн.

Київською “Компанією ProFIX” володіють польська “ProFIX Poland Sp. z o.o.” та 13 українців. “ProFIX Poland Sp. z o.o.” на чолі з Максимом Кубровським була створена 16 лютого 2022 року.

Нагадаємо, відтепер Ferrari можна купити за крипту.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram