Новини
16 Жовтня 2023
278

Відтепер Ferrari можна купити за крипту

Компанія запровадила нову можливість — оплату цифровою валютою

Ferrari почала приймати оплату в криптовалюті за свої автомобілі у США та планує поширити цю схему на європейські країни, розповів директор з маркетингу та торгівлі Ferrari Енріко Галлієра агентству Reuters.

Через волатильність і непрактичність біткоїнів та інших токенів більшість провідних компаній не хочуть використовувати криптовалюту в комерції. До них входить відомий виробник електромобілів Tesla. Проте компанія вже пробувала приймати оплату в біткоїнах у 2021 році, але незабаром Ілон Маск зупинив цю схему через екологічні проблеми.

Галлієра розповів, що криптовалюти почали робити зусилля щодо скорочення викидів вуглекислого газу шляхом впровадження нового програмного забезпечення та широкого використання відновлюваних джерел. Рішення щодо роботи з криптовалютою було прийнято у відповідь на запити ринку та дилерів, оскільки багато клієнтів інвестували у криптовалюту. Це молоді інвестори, котрі заробили свій статок на криптовалютах, а також інвестори, які хочуть диверсифікувати свої портфелі.

З початку року Ferrari поставила понад 1800 автомобілів у США. Скільки автомобілів планують продати через криптовалюту Галлієра не уточнив, але розповів, що портфель замовлень компанії було повністю заброньовано до 2025 року.

Тепер компанія планує розповсюдити нову схему продажів на Європу вже до першого кварталу наступного року, а потім і на інші регіони, де криптовалюта дозволена законом.

Водночас 46% від загального обсягу постачання автомобілів у першій половині року припало на Європу, Близький схід та Африку (EMEA). При цьому Галлієра пояснив, що інтерес у США та Європі однаковий, без видимих великих відмінностей.

Ferrari звернулася до одного з найбільших постачальників криптовалютних платежів у США — BitPay для дозволу транзакції в біткойнах, Ethereum та USDC.

Також компанія може використовувати інші платіжні системи у різних регіонах. При оплаті криптовалютою ціни не змінюються і немає жодних комісій.

BitPay перетворить криптовалютні платежі на традиційну валюту від імені дилерів Ferrari, щоб вони були захищені від коливань цін. Більшість її американських дилерів уже підписалися чи збираються погодитись на цю схему.

Нагадаємо, з якої країни можна привезти дешеву та якісну автівку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram