Драйв
20 Січня 2022
3 234

CES-2022: Під час найбільшої у світі техвиставки презентували гаджети майбутнього

Серед незвичного — круглий смартфон, монітор-телевізор і пристрій для покращення настрою

На початку 2022 року Consumer Electronics Show — одна з найбільш значних виставок споживчої електроніки — відбулася в очному форматі. Минулого року через пандемію коронавірусу організатори були змушені провести захід в онлайн-режимі. Цього разу у бізнесменів з’явилася чудова нагода поспілкуватися, обмінятися досвідом і враженнями особисто. А також представити свої винаходи та розробки, які до речі цього разу привернули увагу багатомільйонної публіки — нові технології на основі штучного інтелекту й різноманітні девайси.

Розповісти про всі новинки в одному матеріалі складно, тому Investory News обрали найцікавіші.


Пристрій для гарного самопочуття

Не секрет, що останні два роки чимала кількість людей світу страждає на погане самопочуття та депресію. Причин чимало, серед найголовніших — самоізоляція, страх захворіти на коронавірус тощо. Однак усі ці проблеми існували ще й до пандемії. Щоб боротися з ними компанія Hapbee Technologies презентувала новітнє покоління смарт-пристроїв і програм, що носяться.

Їх функція — допомогти повернути людині гарне самопочуття. До речі, технологія розроблялася 15 років і може похвалитися 16 патентами США та 47 міжнародними патентами.

Що потрібно робити? Для початку з’єднати пристрій Hapbee зі своїм телефоном, одягнути браслет на шию, а також маску для сну на очі або лягти на наматрацник й обрати так звану “суміш” з наднизьких радіочастот у додатку Hapbee. Всього їх двадцять п’ять і лінійка інтелектуальних пристроїв, що носяться, призначених для конкретних цілей — роботи, сну, відпочинку.

Електромагнітні сигнали низької частоти, отримані на основі аналізу дії таких сполук, як кофеїн, нікотин і мелатонін, відтворюються в цифровому вигляді через головний пристрій Hapbee. Як наслідок — людина відчуває щастя, бадьорість, зосередженість, розслаблення та глибокий сон без побічних ефектів або залежності, які можуть виникнути за умови застосування цих речовин.

Віртуальна примірка окуляр 

Щоб підібрати собі окуляри не обов’язково тепер ходити до спеціалізованих магазинів. Так, технологія віртуальної примірки Fittingbox дозволяє покупцям обрати необхідні за розміром і формою оправи окуляри.

Технологія рендерингу в реальному часі виводить реалістичність на новий рівень завдяки точному відстеженню особи та увазі деталей кадру. Virtual Try-On також може працювати зі складними матеріалами та світловими ефектами, забезпечуючи надреалістичну візуалізацію оправи та лінз.

Роутер нового рівня

Тридіапазонний маршрутизатор TP-Link Archer AXE200 Omni (AX11000) став лауреатом премії CES Innovation Award. Основна фішка — роутер повертає антени самостійно. Так він шукає положення, в якому буде найбільш стійкий і надійний прийом сигналу.

Пристрій підтримує відразу три діапазони — 2,4 ГГц, 5 ГГц і 6 ГГц. Відповідає він і найновішому стандарту зв’язку від Wi-Fi Alliance — Wi-Fi 6E. Загалом, чудова технологічна штука для дому чи офісу. Наразі немає інформації щодо вартості пристрою або дати його виходу на ринок, але експерти вже визнали його ефективність.

Навушники, що позбуваються коронавірусу

Airvida E1 є першим у світі очисником повітря із вбудованими навушниками. Він виробляє негативні іони навколо користувача, які можуть зруйнувати вуглеводневий зв’язок коронавірусу та інактивувати його.

Тобто, технологія очищення повітря призначена для боротьби з сумішшю бактерій, що перебувають у повітрі, пилку, алергенів і навіть частинок патогенів. Пристрій має шийний обід, а його додаткове обладнання упаковане в портативний очисник повітря, побудований за технологією Eco Ion Breathing Pathway.

Гаджет поставляється із навушниками. Пара важить всього 42 г, і їх зручно носити протягом кількох годин. Заряду батареї може вистачити на понад вісім годин, коли грає музика та обидві функції включені. Або ж 30 годин, коли гаджет працює виключно як очищувач повітря.

Автоматична годівничка

Bird Buddy — розумна годівниця для птахів, призначена для встановлення зовні будинку чи квартири. Її розробники зібрали кошти на Kickstarter, а тепер презентували на технологічній виставці.

Це не просто пристрій, який автоматично насипає корм, коли птах підлітає до годівниці. Він розрізняє види птахів, а також записує звуки, що видаються пернатими. Вартість такого задоволення — $235.

Монітор/телевізор від Samsung

Надзвичайно практичний пристрій представлено цього разу — Samsung Odyssey Ark. Це монітор або телевізор, залежно від способу експлуатації. Екран тут увігнутий, а діагональ становить 55 дюймів — такий розмір має задовольнити потреби багатьох користувачів. Роздільна здатність — 4К.

Основна фішка — екран девайсу можна перевертати у вертикальне положення. І за потреби розділяти на кілька незалежних робочих зон або секторів.

Наразі ця модель увігнутого дисплея відрізняється від будь-якої  наявної моделі як за дизайном, так і за можливостями.

Круглий смартфон

Ще одна незвичайна подача — круглий телефон Cycle 2.0 (на базі Android 10) від компанії Dtoor. Який ламає стереотипи та підкреслює індивідуальність.

Девайс оснащений подвійним роз’ємом для навушників, щоб користувачі могли ділитися улюбленою музикою та кабелем USB Type-C.

Завдяки режиму довільної форми можна змінювати розмір будь-якої програми, переміщати її робочим столом і збільшувати, щоб повністю заповнити екран. Це буде особливо корисно для фотографій та відео. Загалом на думку розробників, дизайн телефону призначений для спонтанних і неординарних людей.

Побритися з комфортом

А от Gillette продемонстрував два інноваційних станки для гоління, в яких поєднаний догляд за шкірою з процесом гоління. Це GilletteLabs Bugatti Special Edition — перший у світі верстат для гоління з підігрівом, розроблений разом з легендою автомобільного світу. І верстат GilletteLabs зі смужкою, яка видаляє частинки бруду зі шкіри перед дотиком леза.

Дзеркало з голосом 

Третім лауреатом CES 2022 Innovation Awards названо Sound Mirror — елегантне акустичне дзеркало, яке містить бездротовий водонепроникний динамік з класом захисту IPX6 від виробника ICON.AI.

Пристрій оснащений штучним інтелектуальним помічником і можливостями розумного будинку. Він відтворює потокову передачу музики. Управляється через мобільні пристрої за допомогою Bluetooth. А от через Wi-Fi дзеркало може приєднуватися до різних голосових служб на зразок Alexa Voice Services.

Автоновинка від BMW 

Нестандартну технологію фарбування — E Ink — яка дозволяє змінювати колір машини представила компанія BMW. Кузов покривається особливою плівкою, що складається з мікрокапсул на основі електронного чорнила. Користувач може вибрати налаштування та змінити колір із чорного на білий або навпаки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Джерела: Hghtech, Habr, відкриті дані

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram