Новини
7 Жовтня 2021
661

Близький до рекорду: Врожай соняшнику цьогоріч може перевищити 15 мільйонів тонн

Аналітики впевнені, що це дозволить стримати подальше зростання цін на соняшникову олію

Цьогоріч Україна може зібрати близький до рекорду врожай соняшнику, що дозволить забезпечити внутрішній попит на соняшникову олію і стримати подальше зростання цін, зазначають експерти Асоціації “Український клуб аграрного бізнесу”.

“Очікується урожай насіння соняшнику на рівні 15,1 млн т. Цей показник на 15% вище за аналогічний показник минулого року і майже досягне максимального обсягу виробництва, що було зафіксовано у 2019 році”, — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у світі зараз підвищений попит на рослинні олії, зокрема й соняшникова. При цьому Україна є найбільшим світовим виробником і експортером цієї продукції. А значний урожай соняшнику дозволить не тільки знизити ціни на соняшникову олію на внутрішньому ринку, але й збільшити експорт і виторг від нього.

“Достатній урожай соняшнику цього року дозволить забезпечити внутрішній попит на соняшникову олію, а також згенерувати достатню кількість експортної виручки й стримати подальше зростання цін, що спостерігалося у 2019/20 маркетинговому році”, — коментує аналітик УКАБ Світлана Литвин.

Раніше експерти УКАБ зазначали, що очікується найбільший врожай за останні 30 років: понад 80 млн т насіння. Після збирання всього врожаю соняшнику в Україні буде спостерігатися зниження цін на соняшникову олію.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram