Новини
1 Листопада 2022
440

АРМА отримало активи російської хімкомпанії на 2,3 мільярда гривень

Товариство одержало безповоротну фінансову допомогу і не оплатило податку на прибуток

Суд передав активи російської компанії на суму понад 2,3 млрд грн Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), повідомляє Офіс генерального прокурора.

“За клопотаннями прокурорів ОГП в управління АРМА передано арештовані корпоративні права підприємства — одного з найбільших виробників органічних хімічних речовин на території України, на загальну суму понад 2,3 млрд грн”, — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що агентству також передані понад 30 об’єктів нерухомості згаданого підприємства.

Згідно з даними слідства, протягом 2011-2017 років товариство, яке спеціалізується на виробництві нафтохімічної та хімічної продукції, на підставі угод про надання позики й укладених до них додаткових угод із пов’язаною кіпрською компанією отримало понад $800 млн позики для забезпечення фінансових потреб підприємства.

На час укладання угод й отримання позик власником товариства була одна з найбільших російських нафтових компаній, кінцевим бенефіціарним власником якої був російський олігарх.

Встановлено, що під виглядом позик товариство одержало безповоротну фінансову допомогу, яку його керівництво не мало наміру повертати разом із відсотками за їх користування. Воно не сплатило податку на прибуток на загальну суму майже 2,2 млрд грн.

Раніше директору товариства правоохоронці оголосили підозру в ухиленні від сплати податків (ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України).

Як писали раніше Investory News, столичні правоохоронці передали до АРМА арештоване російське та білоруське майно на загальну суму понад 844 млн грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram