Герої Драйв
16 Листопада 2019
2 412

Знайомтеся, Чжан Імін: Власник TikTok і один із найбагатших бізнесменів Китаю

10 цікавих фактів про засновника найдорожчого стартапу світу — компанії ByteDance, яка є розробником популярного додатка TikTok

Про засновника і власника компанії ByteDance відомо не так багато — він непублічна і досить закрита людина. Однак, деякі факти все ж можуть бути цікавими і допоможуть скласти “портрет” підприємця, який займає 13 місце у переліку найбагатших людей Китаю.

#1. Чжан народився в 1983 році в китайській провінції Фуцзянь. Його батьки були держслужбовцями.

#2. Ім’я Чжана Іміна утворено від китайської приказки про те, як можна “здивувати всіх з першої спроби”.

#3. У 2005 році Чжан закінчив Нанькайскій університет, де спочатку вивчав мікроелектроніку, а потім програмування.

#4. Одружений на дівчині, з якою зустрічався в університеті. Дітей у пари немає.

#5. Першою його роботою був туристичний стартап Kuxun. Спочатку Чжан був звичайним програмістом, але через рік вже керував командою з 40-50 осіб. Ця робота дала йому навички продажів, які він потім розвинув в ByteDance.

#6. Деякий час Чжан працював у Microsoft.

#7. У 2012 Чжан Імін заснував компанію ByteDance. Зараз вона оцінюється в $75 млрд і вважається найдорожчою приватною компанією у світі. У 2018 році виручка ByteDance складала $7,2 млрд. А вже у першому півріччі 2019 року холдинг отримав ще більше — $7-8,4 млрд.

#8. У вересні 2016 Чжан запустив найуспішніший додаток своєї компанії TikTok під назвою Douyin. У США 42% підлітків віком від 13 до 16 років користуються відеододатком TikTok — цей показник більший, ніж у соцмережі Facebook (41%). У Китаї TikTok досі працює під своєю оригінальною назвою.

#9. ВyteDance має портфоліо проєктів, доступних на понад 150 ринках та 75 мовами. Серед них: Douyin, TikTok, Helo, Vigo Video, BaBe, Huoshan Video та Lark.

#10. Статки Чжана, як і аудиторія TikTok, стрімко зростають. Лише за 2018 рік він заробив понад $12 млрд. Більшу частину прибутку приносить його частка у 24% в компанії ByteDance. Зараз його статки оцінюються у $16,2 млрд (дані Forbes).

За матеріалами Business Insider.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram