Новини
5 Листопада 2021
613

Як продажі через TikTok впливають на малий бізнес у США та Великій Британії

Наразі активно нарощується виторг за допомогою нового каналу продажів

Нещодавно сервіс коротких відео TikTok розпочав працювати із Shopify, що надало можливість користувачам здійснювати покупки безпосередньо у самій програмі, повідомляє Inc.com.

Пізніше китайська компанія також уклала договір зі Square, яка обробляє електронні платежі. Ось ця форма онлайн-шопінгу поки що доступна лише для жителів США, Великої Британії та Канади. До кінця року сервіс обіцяє розширити функціонал ще на кілька регіонів.

“Наразі така можливість є в бета-форматі, проте бренди, що випробували формат, відразу зафіксували інтерес споживачів до покупок через TikTok”, — йдеться у повідомленні.

Так, розрахований на зумерів бренд засобів для догляду за шкірою Juno&Co. повідомив, що його продажі зросли у 10 разів проти показників в Instagram і Facebook.

За словами засновника екологічного магазину Bee Joyful Джесіки Томсон, продукт її бренду розкупили у перші 24 години після того, як вона вирішила скористатися послугами Square у TikTok. Вона зауважує, що продажі продуктів із відео зросли. Це торкнулося навіть тих позицій, які раніше не були хітами продажу, серед яких лосьйони.

Декілька порад, які допоможуть ефективніше продавати в TikTok:

1. Акцент на демонстрацію товару

Важливо не приділяти занадто багато уваги рекламним гаслам. Необхідно показувати продукт, а не говорити, що його треба купити, вважає засновник Candid Beauté Марія Вілкес. У своєму акаунті, в якому понад 46 тис. фоловерів, вона часто показує, як працює її найпопулярніший продукт — бальзам для укладання брів.

Томсон погоджується, що пропонувати купити товар “в лоб” навряд чи спрацює. Натомість вона часто робить освітній контент, в якому розповідає, як глядачі можуть додати більш екологічно свідомі дії у своє життя. Наприклад, показує, як робиться обгортання за допомогою воскової плівки, а не поліетиленової.

2. Експерименти заради максимальних переглядів

Не можна заздалегідь знати, що стане віральним на платформі, зауважує Томсон. “Я намагаюся змішувати те, що смішно, модно та інформативно”, — розповідає вона. Різноманітніший контент краще спрацює з персоналізованим алгоритмом соцмережі. Це, своєю чергою, збільшить продажі, оскільки різні відео побачать різні користувачі.

За словами Вілкес, бренди можуть підвищувати продаж також за допомогою участі в трендах, але тільки до того моменту, як вони спадуть. “Потрібно швидко реагувати на появу популярних звуків або технік монтажу”, — наголошує експерт. Вона також радить підписатися на облікові записи, які першими підхоплюють такі тренди.

3. Автентичність

Такі відео відчуваються як особисті або звичайні, на відміну від стандартної реклами. Так, Вілкес показує фоловерам процес створення продуктів її компанії або розповідає про свій шлях у бізнесі, а Томсон часто знімає ліпсинк-відео під популярні треки.

Як тільки користувач затримав свою увагу на відео, процес продажу стає набагато простішим завдяки посиланню прямо в відео.

Раніше Investory News писали, що власник TikTok відклав IPO на невизначений термін через владу Китаю.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram