Новини
6 Січня 2022
584

Відеоролики у TikTok тепер транслюватимуть на комерційних екранах

Стримінговий сервіз домовився зі стартапом Atmosphere

TikTok домовився про партнерство зі стартапом Atmosphere, який надає ліцензійне потокове відео для комерційних об’єктів, наприклад для ресторанних мереж, торгових центрів, тренажерних залів або кабінетів лікарів. Це перший випадок, коли контент TikTok використовуватиметься поза домом, повідомляє TechCrunch.

У розмові з TechCrunch представник TikTok прокоментував, що це партнерство не є ще одним етапом розвитку TikTok TV — телевізійної програми платформи. Компанія продовжує диверсифікуватися, пояснив він, щоб охопити нову аудиторію та отримати різні джерела доходів на додаток до реклами в основному додатку.

За умовами партнерства Atmosphere отримає доступ до бібліотеки контенту TikTok. Команда буде відбирати відео для подальшої трансляції на екранах проєкту і зв’язуватися з його творцем, щоб отримати дозвіл на використання відео. Після цього до відео, при необхідності, додадуть нову звукову доріжку та титри. При цьому комерційну угоду укладають тільки TikTok і Atmosphere, тобто творці відео на поточному етапі зарплату не отримуватимуть.

Умови домовленостей сторони не розкривають, представник стартапу прокоментував, що TikTok не є інвестором проєкту. Раніше цього тижня Atmosphere розповів, що залучив $100 млн на фоні стрімкого зростання минулого року: він подвоїв число партнерських майданчиків до 19 тис. об’єктів, отримавши охоплення близько 20 млн унікальних користувачів на місяць.

У майбутньому блогери цілеспрямовано зможуть створювати контент для телебачення або комерційних об’єктів, очікує CEO Atmoshere Leo Resig: “Щойно технологія стане повсюдною, блогери побачать цінність у цьому каналі трансляції”.

Аудиторія TikTok — понад 1 млрд користувачів. Нещодавно компанія почала робити перші кроки з експансії за межі основної програми та запустила TikTok TV для smart телевізорів.

Нагадаємо, програма для вивчення мов Duolingo випустила другий щорічний звіт, з якого стало ясно, що на переваги та мотивацію користувачів сильно впливає контент Netflix і TikTok.

Раніше Investory News писали про дівчину, яка звільнилася з McDonald’s після того, як її ролик у TikTok з рецептом запеченої курки став вірусним. Тепер вона заробляє від $5 тис. до $10 тис. на місяць та має контракти з такими брендами, як Walmart, Heinz та Kroger. Далі — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram