Новини
22 Липня 2022
718

На стримінгу та сиквелах голлівудські актори заробляють у рази більше, ніж на оригінальних фільмах

Великі кіностудії охоче платять гроші відомим акторам, які привертають увагу аудиторії

Голлівудське видання Variety проаналізувало гонорари американських акторів і дійшло цікавих висновків. Виявляється, навіть відомі та популярні актори можуть отримувати відносно невисокі гроші за оригінальні фільми, але якщо справа доходить до продовжень або проєктів для стримінгових гігантів типу Netflix або Apple, то актори можуть розраховувати на дуже серйозну надбавку.

Як приклад видання згадує Тома Круза, який отримає близько $100 млн за свій останній бойовик Top Gun: Maverick / Топ Ган: Меверік. Це не фіксований гонорар, а гонорар плюс відсоток від кінотеатральних зборів. За наступні два бойовики серії Mission: Impossible / “Місія нездійсненна” Том Круз отримає близько $12-14 млн гарантованого гонорару і невідомий (але, напевно, дуже високий) відсоток від кінозборів.

Дуейн Джонсон отримає $22,5 млн гонорару за головну роль у супергеройському фільмі Black Adam / “Чорний Адам” та додаткові бонуси за продюсування та просування фільму у своїх соціальних мережах.

Великі кіностудії охоче йдуть на такі умови, тому що присутність у фільмі актора рівня Тома Круза практично гарантує касовий успіх. Цікаво, що в попередні роки кінозірки вважали за краще отримувати “все одразу”, обумовлюючи фіксований гонорар на рівні $20 млн.

Проте багато зірок готові на радикальне зниження гонорару, якщо фільм знімає визнаний режисер. Наприклад, за участь у майбутньому фільмі Крістофера Нолана Oppenheimer / “Оппенгеймер” актори Роберт Дауні-молодший, Метт Деймон та Емілі Блант отримають лише по $4 млн, хоча звикли до гонорарів не менше $10 млн.

Ще один важливий аспект зростання гонорарів — конкуренція серед стримінгових сервісів. Так, Apple заплатить $30 млн Леонардо Ді Капріо за зйомки у фільмі Killers of the Flower Moon / “Вбивці квіткового місяця”, таку ж суму Бреду Пітту за участь у неназваній поки що драмі про чемпіонат Formula One і цілих $35 млн Віллу Сміту за історичний трилер про раба-втікача Emancipation / “Звільнення”. Netflix пообіцяв $20 млн Крісу Хемсворту і $10 млн Міллі Боббі Браун за зйомки у продовженнях фільмів Extraction / “Тайлер Рейк: Операція з порятунку” та Enola Holmes / “Енола Холмс” відповідно.

Дуже цікава ситуація із сиквелами фільмів, які показали відмінні касові результати. Після того, як перший Aquaman / “Аквамен” зібрав понад $1 млрд, Джейсон Момоа подвоїв свій гонорар за сіквел (у першому фільмі він отримав $7,5 млн, а в другому вже $15 млн). Ще більш показовою є ситуація із сиквелом Joker / “Джокер” — за роль у першій картині Хоакін Фенікс отримав $4,5 млн, але за продовження йому заплатять уже $20 млн — тобто в 4,5 раза більше.

Нагадаємо, що Apple заплатить $2 мільйони тому, хто зламає Lockdown Mode — нову функцію від шпигунства.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram