Новини
1 Лютого 2023
356

У Spotify 205 мільйонів преміумпередплатників на місяць

Кількість активних користувачів сягнула 489 мільйонів

Фінансовий звіт Spotify за четвертий квартал 2022 року з’явився за тиждень після того, як компанія оголосила про звільнення 6% персоналу. Проте звіт демонструє, що фінансове становище Spotify не дуже погіршилося за останні місяці.

Згідно зі звітом, кількість платних користувачів Spotify зросла до 205 млн станом на 31 грудня — на 14% проти результата рік тому.

Кількість активних користувачів на місяць зросла до 489 млн — на 20%. Це вище за прогноз третього кварталу, коли компанія заявила, що розраховує досягти 202 млн преміумпередплатників і 479 млн активних користувачів.

Spotify повідомив про операційні збитки обсягом €231 млн за четвертий квартал. Це значення не дуже відрізняється від попередніх результатів. Компанія зазвичай віддає пріоритет вкладенням у зростання, а не щоквартальному прибутку. Раніше прогнозувалися операційні збитки обсягом €300 млн.

Середній дохід на платного передплатника тепер становить €4,55, що на 3% більше, ніж минулого року, але трохи нижче, якщо порівняти з €4,63 у попередньому кварталі.

Компанія, як і раніше, мовчить про Spotify Hi-Fi — передплату, яка пропонує lossless-якість звуку, про яку було оголошено на великому заході Spotify майже два роки тому. Можливо, Spotify довелося переосмислити таку можливість у світлі конкуренції з Apple Music та Amazon Music, які тепер пропонують потокову передачу музики без втрат у межах звичайних тарифів.

Spotify можна назвати найбільшим сервісом потокової передачі музики у світі. Найближчі конкуренти, Apple Music та Amazon Music, згідно з даними Music Ally, мали 60 млн платних користувачів у 2019 році та 55 млн у 2020 році, відповідно.

Нагадаємо, Disney+ готує до запуску доступніший тариф з рекламою.

Тим часом голлівудське видання Variety проаналізувало гонорари американських акторів і дійшло цікавих висновків: на стримінгу та сиквелах голлівудські актори заробляють у рази більше, ніж на оригінальних фільмах.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram