Новини
8 Вересня 2023
210

До “Ґреммі” все-таки допустили вірусну пісню “Heart on my Sleeve‎”

Пісня виконується ШІ-голосами Дрейка та The Weeknd

Автор пісні, в якій звучать синтезовані штучним інтелектом голоси Дрейка та The Weeknd, подав своє творіння на розгляд журі музичної премії “‎Ґреммі”, пише ITC.

На початку року трек під назвою “Heart on my Sleeve‎” завірусився у мережі, викликавши невдоволення лейблу Universal Music Group, який подав позов про порушення авторських прав і намагався видалити пісню з потокових сервісів. До цього, творіння автора, який називається іменем Ghostwriter, зібрало сотні тисяч трансляцій на Spotify і понад 15 млн переглядів у TikTok.

Ghostwriter самостійно створив текст для пісні (як не дивно, не доручивши це ChatGPT), а от зімітувати голоси Дрейка та The Weeknd допомогла генеративна модель штучного інтелекту.

Раніше в Академії звукозапису заявляли, що не розглядатимуть твори, створені ШІ. Однак трек представлений у категоріях найкраща реп-пісня та пісня року — обидві нагороди, які вручаються за написання музичного твору. Організатори ‎”Ґреммі” згодом припускали, що можуть допустити до конкурсу пісні, більша частина яких написана людиною — навіть якщо фактичний запис реалізований за допомогою інструментів штучного інтелекту.

“Щодо творчої сторони, це абсолютно прийнятно, тому що написано людиною”, — сказав The New York Times генеральний директор Академії Гарві Мейсон-молодший.

Проте, здається, є одна серйозна перешкода. Щоб пісня могла претендувати на ‎”Ґреммі”, вона повинна мати “загальне розповсюдження” по всій території США через звичайні магазини, онлайн-магазини та потокові сервіси. Повідомляється, що Ghostwriter знає про це обмеження, але незрозуміло, як планує це вирішити.

Нагадаємо, Meta випустила генератор музики на основі штучного інтелекту.  AudioCraft може створювати музику не тільки на основі текстового запиту, але й може працювати з наявною музикою. Більше читайте тут

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram