Новини
3 Серпня 2023
327

Meta випустила генератор музики на основі ШІ

Продукт отримав назву AudioCraft

Meta випустила нейромережу AudioCraft з відкритим вихідним кодом. AudioCraft може створювати музику не тільки на основі текстового запиту, але й може працювати з наявною музикою.

AudioCraft складається з трьох ШІ-моделей: MusicGen, AudioGen та EnCodec. Першу навчено на 20 тис. годинах ліцензованої музики, що належить Meta. Модель генерує аудіо з текстових даних користувача. AudioGen навчається на загальнодоступних звукових ефектах і генерує звук за текстовими запитами. EnCodec відповідає за якісну обробку звуку.

Компанія дала журналістам прослухати кілька зразків звуку, створеного за допомогою нейромережі, пише The Verge. Згенерований шум свисту, сирени та гудіння звучав цілком природно. А звук гітари видався журналістам надто штучним.

“Ми вважаємо, що MusicGen може стати новим типом інструменту — так само як синтезатори, коли вони тільки з’явилися”, — написала компанія у блозі. Компанія також визнала, що набори даних, що використовуються для навчання ШІ-моделей, недостатньо різноманітні. Завдяки відкритому вихідному коду — він доступний на GitHub — розробники можуть покращувати та навчати нейромережу.

Нагадаємо, через бум ШІ люди будуть змушені змінити професію.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram