Новини
15 Липня 2019
963

Відмовилися від публічності: Budweiser не проводитиме IPO в Гонконзі

Це могло бути найбільше первинне розміщення 2019  року – компанія хотіла залучити до $9,8 млрд

Пивоварна корпорація Anheuser-Busch InBev відмовилася проводити первинне публічне розміщення акцій (IPO) компанії Budweiser Brewing Company APAC, про це повідомляється у прес-релізі компанії.

“Компанія не проводитиме процедуру з урахуванням кількох факторів, включаючи поточні ринкові умови”, – йдеться у повідомленні. Що саме це означає, AB InBev не вказала, але додала, що “компанія продовжуватиме стежити за ринком”. Додається, що первинне розміщення повинно було пройти на біржі в Гонконзі.

За інформацією The Wall Street Journal, на IPO компанії вдалося б залучити від $8,3 млрд до $9,8 млрд. 12 липня джерела видання повідомили, що компанія попередила інвесторів – “результат IPO, ймовірно, виявиться близьким до низького прогнозу”.

Загалом, компанія мала намір розмістити 1,6 млрд первинних акцій – у діапазоні від $5,13 до $6,02 за штуку. “В результаті IPO капіталізація компанії могла скласти від $54,2 млрд до $63,7 млрд”, – йдеться у повідомленні.

The Wall Street Journal пише, що IPO азійського підрозділу AB InBev могло стати найбільшим у 2019 році, перевершивши первинне розміщення Uber у травні.

“Відмова пивоварної компанії від IPO – третя найбільша відмова у світі. Перед цим виходити на біржу передумали іспанський оператор лотерей Sociedad Estatal de Loterias y Apuestas del Estado SA у 2011 році та страхова компанія AIA Group у 2009 році”, – вказує WSJ.

У свою чергу Financial Times повідомляє, що IPO азійського підрозділу було вкрай необхідно AB InBev, щоб відновити своє фінансове становище: борги компанії перевищують $100 млрд. “Виробник сподівався, що зможе залучити інвесторів бізнесом, що постійно зростає і користуватися статусом компанії, що котирується аби купувати регіональних конкурентів”, – пише видання.

Бельгійська Anheuser-Busch InBev – найбільша у світі пивоварна компанія, якій на даний момент належить понад 500 брендів пива та їх незліченні регіональні варіації. Серед марок виробництва AB InBev – Budweiser, Corona та Stella Artois.

Нагадаємо, у квітні Investory News писали, що найбільша пивоварна компанія у світі AB InBev йде на IPO задля погашення великого боргу. Тоді корпорація залучила Citigroup і Bank of America Merrill Lynch (BAML) в команду банків, що займаються продажем бізнесу в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. Банки повинні були приєднатися до Morgan Stanley і JPMorgan, які є спонсорами або лідерами запланованого первинного публічного розміщення акцій в Гонконзі, яке могло б залучити до $5 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram