Новини
18 Лютого 2020
936

Венчурна компанія співзасновника Skype стала однією з найбільших в Європі

Atomico залучив $820 мільйони — на $70 мільйонів більше очікуваних

Венчурна компанія Atomico співзасновника Skype Ніколаса Зенстрьома залучила рекордні $820 млн. Тепер вона — одна з найбільших венчурних фірм в Європі. Отримані кошти вона вкладе в європейські технологічні стартапи, пише TechCrunch.

Atomico спочатку розраховувала залучити до $750 млн, однак перевиконала план на $70 млн. За всю свою 14-річну історію компанії жодного разу не вдавалося залучити таку суму. Серед інвесторів — європейські пенсійні фонди та засновники таких Фінтех-компаній, як Adyen, Klarna і TransferWise.

В цілому Atomico тепер має $2,7 млрд, ставши однією з найбільших венчурних фірм Євросоюзу. Накопичені кошти вкладатимуться за трьома напрямками: в споживчі, корпоративні та передові технології.

Atomico збирається інвестувати в європейські технологічні стартапи, переважно в єдинороги, яких в Євросоюзі на кінець 2019 р. була більш сотні.

В кінці 2019 р., за даними Atomico, обсяг вкладень в європейські технологічні стартапи досяг $34,3 млрд. З них $10 млрд — сукупні інвестиції тільки американських венчурних фондів.

За неповний 2019 р. європейським технологічним компаніям вдалося залучити $100 млн, п’ята частина цієї суми вкладена інвесторами з США та Азії.

Нагадаємо, венчурна компанія Sapphire Ventures, що базується в Каліфорнії, отримала понад $1,4 млрд у вигляді нових капітальних зобов’язань. Загальні активи венчурної компанії зросли до понад $4 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram