Новини
14 Квітня 2023
370

Венчурне інвестування в криптостартапи скоротилося на 80%

Одна із причин — крах і банкрутство криптовалютної біржі FTX

Глобальне венчурне фінансування для компаній, пов’язаних з криптовалютою, досягло найнижчого рівня за два роки, повідомляє Bloomberg, з посиланням на дані PitchBook.

Глобальне фінансування скоротилося до $2,4 млрд в першому кварталі 2023 року, що на 80% менше від торішніх показників, що становили у $12,3 млрд.

Приватне фінансування криптостартапів у першому кварталі цього року впало до найнижчого рівня з 2020 року.

Падіння не є сюрпризом, сказав криптоаналітик PitchBook Роберт Лі, який зазначив, що венчурне інвестування скоротилося загалом цього року. Окрім зростання процентних ставок, у першому кварталі також відбулося падіння Silicon Valley Bank, банку, на який дуже розраховували венчурні інвестори.

Ще однією причиною став крах і банкрутство криптовалютної біржі FTX, які допомогли уповільнити темпи раундів фінансування та підсилили потребу в належній перевірці. Замість того, щоб поспішати з угодами, венчурні інвестори проводять місяці досліджень і ставлять засновникам додаткові запитання, перш ніж вирішити, чи підтримувати стартап.

Попри масштаби спаду, дані PitchBook містять хороші новини для криптостартапів. Якщо порівнювати місяці, а не квартали, то венчурні інвестиції в криптовалюту фактично зросли в лютому та березні, а це означає, що найгірший період вже позаду.

Як писали раніше Investory News, ірландський фермер перетворює гній у Bitcoin.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram