Новини
30 Березня 2023
388

Ірландський фермер перетворює гній у Bitcoin

Для видобутку енергії він використовує спосіб анаеробного зброджування

Ірландський фермер Том Кемпбелл перетворює коров’ячий гній на цифрове золото. Для цього потрібні три речі — власне самі виробники гною (у Кемпбелла є велика ферма в графстві Арма), майнінгові установки та метод анаеробного зброджування, пише Cointelegraph.

Зазвичай Кемпбелл використовує здобуту електрику для потреб своєї ферми. Але якщо виникають надлишки, чоловік підключає установки для майнінгу.

Спосіб анаеробного зброджування — це видобуток енергії через процеси розкладання фекалій. Ферма Кемпбелла у такий спосіб виробляє до 700 кВт електроенергії. Цього достатньо, щоб забезпечити потреби 12 000 домогосподарств.

В Ірландії налічується 7,3 млн корів. Тому в країні велика кількість гною та потреба в його екологічній переробці.

Анаеробне зброджування стало багатообіцяючою технологією. Експерти підрахували, що якщо всі ферми Ірландії видобуватимуть електрику з гною, це покриє 41% енергетичних потреб країни.

Рішення Кемпбелла майнути Bitcoin через таку складну технологію може здатися дивним. Але воно має сенс із двох причин. Перша — фермер не марнує надмірну зелену енергію, а заробляє на ній. І друга причина — такий майнінг не викликає критики екоактивістів.

Нагадаємо, у Великій Британії зобов’яжуть декларувати доходи від криптовалют.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram