Новини
16 Квітня 2020
961

Презентація по Zoom: Венчурна компанія NFX дає стартапам по $2 мільйони інвестицій

Команда зустрічається онлайн із засновниками, яким потрібні капіталовкладення 

Американська венчурна фірма NFX буде інвестувати в стартапи на ранній стадії від $1 млн до $2 млн в обмін на 15% акцій засновників. Ті, хто подали заявку, зможуть отримати гроші протягом 3 тижнів, при цьому з інвесторами не доведеться зустрічатися особисто, пише TechCrunch.

Піт Флінт, Джеймс Карріер і Джіджі Леві-Вайс, які брали участь у створенні соціальної мережі Tickle, заснували NFX у 2019 р. На нову ініціативу вони виділили $20 млн і збираються фінансувати від 15 до 20 компаній на рік. Із засновниками, яким потрібні гроші на зростання, команда NFX зустрічатиметься онлайн.

Венчурним капіталістам складно адаптуватися до світу без особистих зустрічей, тому багато хто з них не укладають нових угод. “Кожен раз, коли ми приймали рішення про операцію швидко, ми були знайомі з засновниками близько 10 років”, — зазначив Ніл Секейр з Defy Capital. Тому рішення NFX зустрічатися з засновниками дистанційно — сміливе та унікальне, пояснює видання.

Для NFX такий досвід вже став звичним, тому що частина команди живе в Ізраїлі. “Для того, щоб прийняти рішення нам не потрібно багато часу, однієї зустрічі в Zoom зазвичай вистачає, щоб зрозуміти, що за людина перед тобою, і як він мислить”, — пояснює один із засновників NFX Джеймс Карріер.

Перед тим, як укласти угоду, фірма знаходить незалежні джерела, які можуть розповісти про засновника більше, і дистанційно спілкується з його командою.

У NFX вважають, що бачити засновників в природному середовищі корисно для венчурних інвесторів, а ще це зробить пітч більш природним.

“У таких обставинах простіше почати розмову про те, на що людина збирається витратити наступні 10 років свого життя. Якщо увірветься дитина — це нормально. Так можна позбутися “театру”, в який ми як індустрія перетворили збір коштів”, — пояснює Піт Флінт.

Засновникам потрібно тільки подати заявку тут, відповісти на 12 питань, і записати хвилинне відео з розповіддю про себе та свою команду. NFX обіцяє зворотний зв’язок протягом трьох робочих днів і остаточне інвестиційне рішення протягом дев’яти днів.

Нагадаємо, фаундери стартапів звернулися до краудфандінгових платформ на зразок GoFundMe — єдиному доступному способу уникнути банкрутства. На це їх спонукає не тільки падіння відвідуваності сервісів і продажів через них, а й поведінка венчурних інвесторів, які намагаються відмовитися від вже укладених угод або нав’язати компаніям невигідні умови.

Як відомо, Forbes представив щорічний рейтинг найуспішніших венчурних капіталістів світу, до якого увійшли 100 кращих венчурних капіталістів світу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram