Новини
15 Грудня 2020
880

Меган Маркл інвестувала у виробника швидкорозчинного латте

Герцогиня вирішила підтримувати компанії, засновники яких — жінки

Герцогиня Сассекська Меган Маркл стала венчурним інвестором, вклавши кошти у стартап із виробництва швидкорозчинного латте на вівсяному молоці Clevr Blends. Це перший випадок, коли про особисті вкладення Маркл було оголошено публічно. Представник герцогині відмовився розкрити розмір її інвестицій, повідомляє Fortune.

Говорячи про цю інвестицію, герцогиня підкреслила свою зацікавленість у підтримці компаній, заснованих жінками. У 2019 р. компанії з жінками-засновниками отримали тільки 2,7% венчурного фінансування. Clevr очолює її засновниця — Ханна Мендоза.

“Ця інвестиція спрямована на підтримку підприємниці, яка віддає пріоритет створенню ком’юніті навколо свого бізнесу. Я пишаюся тим, що інвестую у прагнення Ханни шукати етичні інгредієнти і створювати продукт, який я сама люблю та в якого є комплексний підхід до велнесу. Я вірю в неї та вірю в її компанію”, — наголосила Меган Маркл.

До цього часу Clevr, у якій працюють шестеро співробітників, існувала на основі самофінансування. В асортименті компанії — чотири види латте швидкого приготування за $28, спінювач молока та дорожня чашка.

Стартап планує використовувати інвестиції для розширення бізнесу. Крім того, компанія зобов’язалася пожертвувати 1% доходу організаціям, що борються за продовольчу справедливість у США.

Меган Маркл вперше спробувала латте Clevr у 2017 році. Штаб-квартира стартапу знаходиться у Південній Каліфорнії, недалеко від міста Монтесіто, куди Маркл разом із чоловіком принцом Гаррі переїхали на початку 2020 року.

У бізнесі Маркл цікавить не тільки інвестування стартапів. У вересні 2020 року у Netflix підтвердили, що Меган Маркл і принц Гаррі підписали контракт зі стрімінговою платформою.

Тим часом принц Чарльз вирішив залишити свій слід в історії модної індустрії — монарх Великої Британії презентував колекцію формату sustainable-fashion, що складається з 10 жіночих і 8 чоловічих луків.

А королева Великої Британії Єлизавета II запустила власне виробництво джина. Це вже третій алкогольний бренд, який відкриває Букінгемський палац.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram