Новини
13 Грудня 2021
824

Українська ІТ-компанія SoftServe створила платформу, що допомагає покращити життя молоді

На новому сайті Індексу благополуччя проводитимуться різноманітні соцопитування

Компанія SoftServe безкоштовно створила новий сайт Індексу добробуту молоді, де проводяться соціологічні опитування для покращення якості життя молоді у містах України. Проєкт реалізували волонтери компанії в межах ініціативи OpenTech на запит UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні, йдеться у пресрелізі компанії.

Індекс добробуту молоді — це інструмент, розроблений UNFPA Ukraine спільно з Інститутом демографії та соціологічних досліджень НАН України імені М.Птухи, який дозволяє швидко та зручно досліджувати стан молоді та на базі отриманих даних вдосконалювати молодіжну політику.

Опитування охоплює основні сфери життя у місті: освіту, здоров’я, економічні можливості, участь у політичному та громадському житті, інформаційні та комунікаційні технології, а також безпеку та захищеність.

У компанії розповіли, що минулого року завдяки опитуванню у Кременчуці вдалося виявити проблему з безпекою — молодь не почувалася захищеною у місті. З допомогою ІБМ міська влада побачила цю прогалину та запустила соціальний проєкт “Безпечне місто”, на який отримала від держави 13 млн грн. За ці кошти закупили камери відеоспостереження, налаштували моніторинг, а також покращили освітлення у багатьох районах.

Як зазначила радниця з питань молоді та ВІЛ в UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні Людмила Шевцова, для молодих людей — це унікальна можливість мати прямий діалог з місцевою владою та надавати зворотний зв’язок, на основі якого влада може ухвалювати рішення відповідно до потреб молоді.

“Завдяки тому, що ми отримали зовсім нову платформу з покращеним функціоналом, міста почали активніше виявляти до неї інтерес. В середині року ми отримали 33 заявки від нових міст, які до цього ще не користувалися платформою. Серед них — Чернівці, Хмельницький, Ковель, Фастів, Сміла та інші. Раніше ІБМ був доступний лише для міст з населенням понад 250 тис. осіб, але наразі до платформи можуть приєднатися менші муніципалітети”, — розповіла вона.

Волонтери SoftServe створили повністю нову платформу Індексу добробуту молоді. Зокрема, полегшили функціонал для підключення нових міст та додали можливість проводити додаткові опитування. Також на платформі з’явився розділ “Банк Ідей”, де можна пройти безкоштовний курс і за результатами контрольного тесту подати на ґрант власний проєкт й отримати фінансування.

Раніше Investory News писали, що Україна опинилася на п’ятому місці з кінця в рейтингу щасливих країн світу — 38-е місце серед 42. Найщасливішою країною у 2020 році став Киргизстан, де себе вважають щасливими 85% жителів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram