Новини
13 Вересня 2022
634

Рейтинг: Які міста світу обирають багатії

Лідером став Нью-Йорк

Компанія Henley & Partners випустила рейтинг міст з найбільшою кількістю заможних людей. В основу рейтингу покладено дані компанії New World Wealth, яка відстежує тенденції міжнародної міграції приватного капіталу.

Десятка найбагатших міст визначалася за кількістю проживаючих в них хайнетів (HNWI — людей, чий статок перевищує $1 млн). Також рейтинг дає уявлення про кількість проживаючих в цих містах мультимільйонерів (статки від $10 млн) і центимільйонерів (статки від $100 млн).

Перші п’ять місць рейтингу посіли Нью-Йорк, Токіо, Сан-Франциско, Лондон та Сінгапур. Водночас порядок міст з найбільшою кількістю центимільйонерів дещо відрізняється — за Нью-Йорком, де проживає 737 володарів статків від $100 млн, слідує Сан-Франциско (623), потім Лондон (406), Сінгапур (336) і Токіо (263).

Далі у десятці кращих розмістилися Лос-Анджелес та Малібу, Чикаго, Х’юстон, Пекін та Шанхай.

До 20 найбагатших міст світу також увійшли: Сідней, Гонконг, Франкфурт, Торонто, Цюріх, Сеул, Мельбурн, Даллас і Форт-Уерт, Женева і Париж.

На думку експертів компанії New World Wealth, маса заможних жителів Дубая, Мумбая і Шеньчженя так швидко зростає, що до 2030 року ці міста також увійдуть до 20 найбагатших міст планети.

Як писали раніше Investory News, ведеться активна розробка проєктів так званих міст, що плавають. Завдяки спеціальним конструкціям, які триматимуть міста на воді, люди матимуть безпечне житло.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram