Новини
14 Червня 2021
756

Українцям все більше до вподоби робота на фрілансі

З початку року найбільше заробляли фріланс-фахівці з Дніпра, Харкова, Львова, Києва та Одеси

Кількість українських фрілансерів, які працюють з іноземними клієнтами, в період з першого кварталу 2019 року до першого кварталу 2021 року зросла на 31%. Про це повідомляє пресслужба міжнародної платіжної платформи Payoneer з посиланням на своє дослідження.

Зазначається, що середній дохід фріланс-фахівця за два роки зріс на 18%, а загальні зарахування українцям за цей період — на 55%.

Генеральний менеджер Payoneer в Україні та Білорусі Ігор Ковальов повідомив, що більша частина загальних зарахувань фрілансерам, а саме 54%, концентрується в п’яти найбільших містах України. “Майже чверть виплат (23%) припадає на столицю, 13% — на Харків, по 7% — на Львів і Дніпро, і 5% — на Одесу”, — розповів він.

Згідно з повідомленням, в першому кварталі 2021 року найбільше заробляли фріланс-фахівці з наступних міст: Дніпро, Харків, Львів, Київ та Одеса.

Найвищий середній дохід у фрілансерів з Дніпра — він виявився на 7% вище, ніж у фахівців з Харкова.

Своєю чергою розрив між харків’янами та львів’янами незначний — перші заробляють лише на 3% більше.

Якщо порівнювати Львів із Києвом, який на четвертому місці в рейтингу, то середній дохід столичних фрілансерів за січень-березень 2021 року був на 15% нижче.

Майже однаково з киянами заробляють одесити — різниця в середньому доході фрілансерів становила лише 2%.

Інакше складається рейтинг великих міст порівнюючи приріст у доходах фрілансерів.

Так, найзначніше за два роки зріс середній дохід львівського фрілансера: за січень-березень 2021 він заробив на 33% більше, ніж за аналогічний період 2019 року. Середній дохід дніпровського фрілансера за той же період підвищився майже на чверть (+ 24%), одеського — на 20%, харківського і київського — на 6% і 5% відповідно.

Крім цього, додалося і самих фрілансерів, які працюють з іноземними клієнтами. Найзначніше зросла їх кількість в Харкові та Дніпрі — у 1,5 раза, якщо порівнювати перші квартали 2019 і 2021 років. На третину, або на 35%, більше зараз фрілансерів в Одесі, на 23% у Києві, і на 12% у Львові.

Згідно з іншим дослідженням Payoneer, виплати українським IT-компаніям від іноземних клієнтів у першому кварталі 2021 року, проти першого кварталу 2020 року, зросли на 32%, а в цілому українці в першому кварталі отримали на 47% більше виплат, ніж роком раніше.

Також доходи українців на закордонних ринках у 2020 році, якщо порівняти з 2019 роком, зросли на 33%, а найприбутковішими для українців стали ринки США, Великої Британії та Канади.

Як писали раніше Investory News, під час карантину ринок українського фрілансу спочатку зменшив оберти, але потім зріс до рекордних показників. З одного боку, підприємці почали економити й частіше звертатися до сторонніх фахівців, з іншого — ряди фрілансерів поповнили звільнені працівники.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram