Новини
24 Жовтня 2023
280

Айтівцям зараз важко знайти роботу

Так вважають 66% українських IT-фахівців

Близько 66% українських ІТ-спеціалістів вважають, що зараз важко знайти роботу в індустрії та лише 19% айтівців стверджують, що легко, йдеться в результатах щорічного опитування DOU.

Зазначається, що знайти нову роботу в ІТ-сфері на сьогодні досить складно. Так, тільки 19% айтівців вважають, що їм було б легко знайти зараз нову роботу.

Серед новачків тільки 2% оптимістично налаштовані. Навіть серед фахівців з досвідом від п’яти років лише чверть вважають, що зможуть легко знайти нову роботу.

“Найбільш оптимістичні фахівці з DevOps та SRE — 42% з них думають, що їм буде легко знайти нову роботу. Найпохмуріші прогнози дають тестувальники та HR / рекрутери: понад 75% з них вважають, що знайти нову роботу їм було б важко”, — йдеться в дослідженні.

Серед тих айтівців, які виїхали за кордон, 23% думають, що легко знайдуть нову роботу. Крім того, понад 75% ІТ-спеціалістів з Харкова та Івано-Франківська вважають, що їм було б важко працевлаштуватися.

Головною проблемою в пошуку роботи айтівці називають малу кількість вакансій (45%), відсутність відповіді чи фідбеку від компанії на відіслане резюме чи пройдене інтерв’ю (41%), а також тривалий процес проходження співбесід, багато етапів інтерв’ю чи великі проміжки між ними (37%).

Для новачків чи фахівців, які працюють менш як два роки, найгіршим є недостатня кількість вакансій, відсутність відповіді від компаній, а також зависокі вимоги до кандидатів.

Досвідчені фахівці, які працюють п’ять чи більше років, також незадоволені зарплатами, які не відповідають їхнім очікуванням.

Попри труднощі з пошуком роботи та малу кількість вакансій, у коментарях фахівці зазначали, що важко також знайти хороший проєкт і компанію та зрозуміти, чи буде комфортно працювати в новій команді.

Опитування проводилось у вересні-жовтні 2023 року.

Нагадаємо, 3400 IT-фахівців заброньовано в Україні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram