Новини
14 Листопада 2023
454

Як американець подався на понад 5000 вакансій за допомогою ШІ

Бот від імені Джозефа переглядав вакансії на LinkedIn та Indeed

Безробітний американець вирішив використати ШІ, щоб створити та розповсюдити своє резюме. Як результат він отримав 20 запрошень за співбесіду, пише Wired.

У липні програміст-інженер Джуліан Джозеф зіткнувся з черговим звільненням. Однак, щоб уникнути довгих пошуків роботи, він вирішив витратити $250 на пожиттєву підписку на розширення LazyApply, яке використовує штучний інтелект для пошуку вакансій та автоматичного заповнення анкет. Для цього достатньо було вказати базову інформацію про свої навички, досвід та бажану посаду.

Бот від імені Джозефа переглядав вакансії на LinkedIn та Indeed, вибираючи пропозиції, що відповідають критеріям його пошуку. Щоб ще ефективніше прискорити процес, інженер встановив програму одночасно на два персональні компʼютери. Лише за одну ніч система успішно надіслала його резюме майже тисячі роботодавців.

Інструмент для пошуку роботи виявився неідеальним. Інколи LazyApply видавав плутані результати. Проте, додатку вдалось заповнити заявки на близько 5 тис. вакансій. Щоправда, Джозеф стверджував, що отримав лише 20 запрошень на співбесіду.

Таким чином, ефективність інструменту становила близько 0,5%. Але враховуючи час, який Job GPT заощадив йому, Джозеф вважав, що це було варте грошової інвестиції.

Цікаво! Фахівці вважають, що через використання такого додатку роботодавці можуть стикатися з великою кількістю неякісних заявок. Водночас велика кількість компаній вже активно користується автоматизованими інструментами, що робить непередбачуваним те, чи буде жива людина, чи бот переглядатиме анкету.

Раніше Investory News писали, що штучний інтелект може значно вплинути на пришвидшення створення анімаційних фільмів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram