Новини
13 Серпня 2020
1 141

Розробника ігор Metro придбала шведська компанія за $36 мільйонів

Після завершення угоди студія 4A Games продовжить працювати над франшизою Metro

Шведська компанія Embracer Group повідомила про покупку низки ігрових студій, серед яких — 100% частки відомої української геймдев-студії 4A Games, розробник популярної серії ігор Metro. Сума угоди готівкою та акціями склала $36 млн, повідомляє AIN.

Embracer Group — це материнська компанія THQ Nordic, Deep Silver і Saber Interactive, вона володіє такими тайтлами, як Saints Row, Dead Island, Kingdom Come: Deliverance, TimeSplitters, Satisfactory, Wreckfest, Destroy All Humans !, World War Z тощо.

Вона купила українську студію через дочірню компанію Saber Interactive. Зараз у 4A Games — близько 150 співробітників у двох студіях на Мальті та у Києві.

Крім 4A Games група придбала ще ряд ігрових студій: DECA Games, Pow Wow Entertainment, Sola Media, Rare Earth Games, Vermila Studios, New World Interactive, Palindrome Interactive.

Після угоди в 4A Games продовжать працювати над франшизою Metro (зокрема, над мультиплеєром). Також у студії повідомили, що готові випускати ще ААА-ігри в найближчому майбутньому.

Остання серія франшизи під назвою Metro Exodus вийшла 15 лютого 2019 р. Видавцем гри виступила Deep Silver, яка входить у групу Embracer Group.

Нагадаємо, український стартап DMarket, що працює над монетизацією предметів в іграх, залучив $6,5 млн у ході інвестиційного раунду. У серпні 2019 р. компанія перезапустила свою платформу: від моделі маркетплейса перейшла до біржі.

Investory News підготували ТОП-10 найбільших призових фондів в історії кіберспорту, з яким можна ознйомитися тут.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram