Новини
19 Жовтня 2021
699

Кріштіану Роналду разом із сінгапурським інвестором створять стартап для футбольних фанатів

Вони прагнуть об’єднати любителів футболу і професіоналів на одній платформі

На фото: Пітер Лім і Кріштіану Роналду/Catherine Ong Associates

Сінгапурський інвестор Пітер Лім та його син створять стартап ZujuGP — цифрове товариство для всіх фанатів футболу. Обличчям проєкту стане суперзірка світового футболу Кріштіану Роналду, пише Bloomberg.

Мета стартапу — стимулювати комунікацію і комерцію у світовому товаристві 4 млрд уболівальників, дозволивши їм дивитися прямі трансляції матчів, купувати атрибутику, спілкуватися з гравцями й робити ставки. Проєкт також прагне полегшити пошук і розвиток талановитих гравців власникам клубів та агентам.

Пітер Лім є власником іспанського клубу Valencia C.F., а також акціонером англійського клубу Salford City F.C. Його син Кіат почав працювати над власним технологічним стартапом під назвою Arc — новим типом закритого соціального простору. Пандемія сильно вдарила по фінансах футбольної індустрії — тоді Ліми й вирішили запустити технологічний стартап ZujuGP.

У новому проєкті вони прагнуть об’єднати любителів футболу і професіоналів на одній платформі. Протягом 2021 року батько й син допрацьовували ідею, а в першій половині 2022 року хочуть провести її бета-тестування, пише агенція.

Стартап ZujuGP охоплює багато можливостей. ZujuGamePlay стане імерсивною платформою для уболівальників, де вони зможуть разом дивитися ігри й співпрацювати “в повнофункціональній економіці, яка охоплює реальний і цифровий світи”. Компанія називає це метавсесвітній зразок Facebook і Epic Games, тільки у сфері футболу.

ZujuGP Exchange запропонує платформу для наймання, де таланти, професіонали та клуби зможуть знаходити одне одного і співпрацювати. Компанія заявляє, що буде використовувати штучний інтелект і захищати його за допомогою технології блокчейн. ZujuGP Rank — цифрова футбольна академія, яка пропонує спеціальні тренування.

Футболіст Кріштіану Роналду з 356 млн фоловерів в Instagram і 96 млн у Twitter знявся в рекламі ZujuGP, де постав в образі китайського воїна. За словами компанії, його мінливі маски символізують мінливий вигляд футболу: аудиторія змінюється, доходи коливаються тощо.

“Схід і Захід нарешті можуть бути об’єднані, що змушує мене відчувати себе щасливим”, — сказав Роналду в Instagram під рекламним постом.

Користувачі ZujuGP зможуть використовувати готівку для покупки кредитів на платформі, які потім можна буде використовувати для покупок ексклюзивних товарів або участі в аукціоні з експертами або іншими футбольними діячами на платформі.

В Азії проживає 60% населення світу, а зростальна база уболівальників є величезним ринком для європейських ігор і продуктів.

Нагадаємо, Кріштіану Роналду очолив рейтинг людей з найдорожчою рекламою в Instagram. За даними маркетингового агентства Hopper HQ, вартість одного рекламного розміщення на сторінці португальця перевищує $1,6 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram