Новини
17 Липня 2021
736

Затьмарив Кардаш’ян і Бейонсе: Роналду став найдорожчою зіркою Instagram

За два роки вартість реклами на його сторінці зросла приблизно на 40%

Футболіст збірної Португалії та італійського “Ювентуса” Кріштіану Роналду очолив рейтинг людей з найдорожчою рекламою в Instagram. За даними маркетингового агентства Hopper HQ, вартість одного рекламного розміщення на сторінці португальця перевищує $1,6 млн, повідомляє РБК.

Попри те, що Роналду вже не перший рік є рекордсменом Instagram за кількістю читачів (310 млн наразі, тоді як 2017-го кількість підписників не перевищувала 100 млн), він вперше очолив список знаменитостей з найдорожчою рекламою в соцмережі.

“Більш того, це перший випадок, коли спортсмен посів перше місце в списку, в якому, як правило, домінують представники північноамериканського шоу-бізнесу”, — зазначає видання.

За два роки вартість реклами на сторінці Роналду зросла приблизно на 40%. У 2019-му він посідав третє місце в списку з показником $975 тис. за одне розміщення. 36-річний гравець, за оцінками Hopper HQ, заробляє більше ніж $40 млн на Instagram. Ця сума перевищує його оклад в “Ювентусі” — $37 млн.

Більшість позицій в списку найдорожчих знаменитостей Instagram посідають представники північноамериканського шоу-бізнесу. Так, до трійки лідерів крім Роналду увійшли колишній лідер рейтингу кіноактор Дуейн Джонсон і співачка Аріана Гранде з вартістю рекламної публікації $1,52 млн і $1,51 млн відповідно. Для порівняння у Бейонсе $1,14 млн, а Кім Кардаш’ян — $1,42 млн.

У десятці присутній ще один спортсмен — аргентинський футболіст Ліонель Мессі. Він посідає сьому сходинку рейтингу. Вартість однієї інтеграції в акаунті капітана збірної Аргентини оцінюється в $1,169 млн за аудиторії у 215,7 млн ​​осіб.

Співзасновник Hopper HQ Майк Бандар зазначив, що за час проведення чемпіонату Європи з футболу присутність Роналду в медійному просторі стрімко зросла. Бандар пов’язав це з гучною пресконференцією на Євро, під час якої футболіст демонстративно відсунув пляшку Coca-Cola.

Разом із цим співзасновник HopperHQ прогнозує неминуче зростання доходів, одержуваних завдяки Instagram, пов’язуючи це з тривалим впливом COVID-19. “Враховуючи постійне зростання кількості читачів і величезну кількість публікацій в кожному з їх постів, не дивно, наскільки цінним може бути контент від цих знаменитостей”, — цитує Бандара The Guardian.

Як прогнозується у звіті Influencer Marketing Hub, індустрія маркетингу впливу 2021 року має шанси зрости до показника $13,8 млрд проти $9,7 млрд у 2020-му, оскільки не надто сильно підпадає під вплив пандемії.

При цьому Роналду є багаторічним лідером за цим показником серед нинішніх/колишніх спортсменів і європейців.

Форвард французького футбольного клубу “Парі Сен-Жермен” Неймар за вартості рекламної інтеграції $ 824 тис. серед спортсменів залишається лише третім.

До п’ятірки спортсменів з найбільш оплачуваними публікаціями також увійшли індійський футболіст у крикет Вірат Кохлі та американський баскетболіст Леброн Джеймс. Їх доходи від рекламних інтеграцій нижчі за прибуток від спонсорських постів Роналду: реклама в акаунті Кохль оцінюється у $680 тис., в інстаграмі Джеймса — у $474 тис.

Футболісти теж домінують і в списку найбільш високооплачуваних європейців в Instagram. Друге місце серед європейських гравців займає форвард збірної Швеції та італійського “Мілана” Златан Ібрагімович — $259 тис. Півзахисник збірної Бельгії й англійського “Манчестер Сіті” Кевін Де Брюйне — $75 тис.

Про те, що лідером впливових українських акаунтів за кількістю передплатників минулого року став Володимир Зеленський можна прочитати у дослідженні “Скільки заробляють українські інфлюенсери в Instagram”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram