Новини
23 Жовтня 2020
1 422

Дослідження: Скільки заробляють українські інфлюенсери в Instagram

Лідером впливових українських акаунтів за кількістю передплатників став Володимир Зеленський

У вересні 2020 року Instagram в Україні користувалося 13,5 млн осіб – 31,2% населення країни. У 2018 році цей показник досягав цифри в 1 млн активних користувачів, про це йдеться в дослідження аналітичної компанії HypeAuditor, яка вивчала українську аудиторію соціальної мережі Instagram.

“Більшість впливових осіб в Україні – це мікроінфлюенсери (55,4%) з кількістю передплатників від 5 тисяч до 20 тисяч осіб. Зазвичай, це дівчата віком від 18 до 24 років (39,7%)”, – йдеться у дослідженні.

38,1% інфлюенсерів Instagram працюють з контентом у категорії Beauty and Fashion. Це найпопулярніша категорія в Україні. При цьому, середній рівень залученості в країні нижчий, ніж у лідерів думок по всьому світу.

Що стосується заробітку у соцмережі, то винагорода впливових осіб за пост або історію залежить від багатьох факторів: ніші, в якій працює інфлюенсер, залученості, а також вартості публікацій.

При цьому зазначається, що ціна не враховує виробництво складного контенту, ексклюзивних прав й інших додаткових послуг, які бренди часто включають у контракт з впливовою особою.

“Понад 32% українських лідерів думок купують лайки та коментарі для просування своєї сторінки й збільшення заробітку”, – зазначають у HypeAuditor.

Лідером топа впливових українських акаунтів за кількістю передплатників є Володимир Зеленський – 9,52 млн. Наголошується, що за 2020 рік його аудиторія стала більшою на 822 тисячі осіб.

На другому місці акаунт Доктора Комаровського – за ним спостерігає 8,79 млн осіб. Трійку лідерів закриває Регіна Тодоренко. Її аудиторія у 2020 році налічує 8,53 млн осіб.

За ними йдуть Instagram-сторінки співачок Ані Лорак, Світлани Лободи, Насті Каменських. Десятку лідерів закриває відеоблогер і музикант Іван Рудський.

Під час дослідження компанія проаналізувала 74 577 акаунтів інфлюенсерів з аудиторією до 1 млн передплатників.

Раніше Investory News писали, що згідно із дослідженням рику Instagram-інфлуенсерів в Україні у 2020 році, україномовних блогерів майже в чотири рази менше. Серед блогерів, які пишуть українською, 79% живуть в Україні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram