Новини
19 Червня 2020
1 138

Український геймерський стартап DMarket залучив $6,5 мільйона інвестицій

До ради директорів компанії увійшов засновник Electronic Arts Тріп Хоукінс

Український стартап DMarket, що працює над монетизацією предметів в іграх, залучив $6,5 млн у ході інвестиційного раунду, повідомляє AIN.ua.

До ради директорів компанії увійшов засновник Electronic Arts Тріп Хоукінс. Серед інвесторів – фонд Almaz Capital і компанія Xsolla.

Видання зазначає, що у серпні 2019 року компанія перезапустила свою платформу: від моделі маркетплейса перейшла до біржі.  Наразі у DMarket близько 1 млн користувачів, а виторг у перші місяці 2020 року склав $450 тисяч. Додається, що наразі компанія шукає ще до $2 млн інвестицій.

Як зазначив Тріп Хоукінс, DMarket знаходиться на перетині п’яти зростальних трендів в ігровій індустрії: просунуті соціальні ігри, торгівля віртуальними активами, мода, кіберспорт і блокчейн. “Загалом ринок внутрішньо ігрових предметів повинен вистрілити у найближчі 10 років”, – наголосив він.

Планується, що отримані кошти підуть на подальшу розробку DMarket Technology – це рішення, яке дозволить розробникам ігор, гравцям, інфлюенсерам і брендам створювати контент для відеоігор й генерувати прибуток в іграх.

“Сюди входять фінансові та торговельні сервіси, швидкісна торгівля предметами, сервіси роботи для лідерів думок прямо в іграх й т.д. У майбутньому компанія планує вивести цю ж технологію в інші ринки індустрії розваг: музику, моду, кіно”, – пояснив засновник платформи Володимир Панченко.

Крім того компанія планує найближчими місяцями добрати людей в команду розробників, зокрема, на позиції топ-менеджерів. В основному, будуть шукати розробників в Україні.

Компанію запущено у 2017 році засновником платформи з торгівлі віртуальними предметами skins.cash Володимиром Панченко, Тамарою Слановою та співзасновником кіберспортивного клубу Natus Vincere Олександром Кохановським (наразі є консультантом проєкту).

За словами Володимира Панченко, у 2020 році ігрова галузь під час коронакризи зросла, на відміну від інших індустрій, як у продажах, так і в кількості користувачів. “Якщо наприкінці 2019 року, згідно Newzoo кількість гравців у світі становила 2,5 млрд осіб, то наразі це 2,7 млрд. Наші показники теж підскочили – за деякими ринками число користувачів збільшилася на 60%, у порівнянні з коронакризисним періодом”, – зазначив він.

Раніше Investory News писали, що кількість геймерів в Україні у 2019 році збільшиться до 15,5 млн осіб, які сумарно витратять $203 млн.

Про розвиток кіберспорту, заробіток на іграх й розвиток індустрії можна прочитати в матеріалі Investory News “ТОП-10 найбільших призових фондів в історії кіберспорту”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram