Новини
26 Червня 2019
1 077

У 2019 році українські геймери витратять на ігри понад $200 млн

Прибуток ринку відеоігор в поточному році виросте більш ніж на 13%

Кількість геймерів в Україні у 2019 році збільшиться до 15,5 млн осіб, які сумарно витратять $203 млн, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прогноз дослідницького агентства Newzoo.

За даними агенції, обсяг прибутку ринку відеоігор в Україні в поточному році виросте більш ніж на 13%.

За оцінкою аналітиків, у 2019 році індустрія по всьому світу згенерує дохід в обсязі $152 млрд, що майже на 10% більше, ніж минулого року.

Очікується, що вперше за чотири роки лідером в списку країн стане США, адже з 2015 року найбільшим ринком в індустрії відеоігор є Китай. Ці дві країни сумарно генерують майже 50% прибутку в галузі.

“Прогноз аналітиків Newzoo по Україні повністю показує об’єктивні тренди в нашій країні, а саме зростання кількості інтернет-користувачів, який відбувається завдяки поширенню покриття 4G і поліпшення в економіці. Щорічний приріст у нашій країні вже другий рік поспіль незначно перевищує загальносвітове зростання індустрії (13.4%). Також як і раніше платити за ігри готовий кожен другий український геймер”, – зазначає представник компанії Wargaming в Україні Дмитро Базилевич.

Як повідомлялося, річний дохід галузі відеоігор в Україні за минулий рік склав $179,2 млн, повідомили агенції в компанії Wargaming з посиланням на дані звіту NewZoo. Це на 13,6% більше, ніж у 2017 році – тоді українці витратили на ігри $157 млн.

Як відомо, Wargaming – один з найбільших світових видавців і розробників на ринку free-to-play MMO. Сьогодні компанія, заснована в 1998 р., має офіси по всьому світу і нараховує понад 4,5 тис. співробітників.

Аудиторія ігор Wargaming, включаючи флагманські проекти World of Tanks і World of Warships, охоплює понад 200 млн користувачів на всіх великих ігрових платформах.

Нагадаємо, розробник популярної AR-гри Pokemon Go компанія Niantic створила гру з доповненою реальністю про Гаррі Поттера. У розробці брала участь Portkey Games – дочірній підрозділ Warner Bros., яка займалася екранізацією книг про Гаррі Поттера.

Відомо, що The Telegraph створили список найпопулярніших ігор 2019 року. Тож, Investory News написали про те, хто заробляє на азарті та яких новинок очікувати цього року.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram