Новини
1 Лютого 2022
618

Найбільша угода в історії PlayStation: Sony купує студію Bungie за $3,6 мільярда

В активі Bungie — ігри Destiny й Destiny 2

Компанія Sony Interactive Entertainment оголосила про покупку студії Bungie, відомої зі створення таких франшиз, як Halo та Destiny. Сума угоди становить $3,6 млрд. Це найбільше придбання за всю історію PlayStation.

В анонсованому повідомленні йдеться, що після приєднання до Sony студія Bungie продовжить оперувати як незалежний підрозділ. Щобільше, Bungie офіційно залишиться “мультиплатформною студією із можливістю вести самостійну видавничу діяльність”.

“З самого моменту зародження франшизи Destiny у нас були дуже міцні партнерські відносини з командою Bungie, тому сьогодні я дуже щасливий запросити цю студію до нашої сім’ї PlayStation. Це рішення виступає важливим кроком у нашій глобальній стратегії, спрямованій на охоплення найширшої аудиторії користувачів. Ми також чудово розуміємо, наскільки сильно Bungie цінує свою спільноту шанувальників, і ми зробимо все, щоб підтримати незалежність студії та не обмежувати її потенціал до її зростання. Як і для Bungie, для нас у PlayStation гравці залишаються ключовою ланкою всієї нашої діяльності. Відтепер наша спільна любов до аудиторії та найкращих ігрових світів буде розвиватися як єдине ціле”, — зазначив Джим Раян.

Зараз Bungie фокусується на подальшій підтримці мультиплеєрного шутера Destiny 2, “розширення франшизи Destiny”, та розробці нової IP.

“У Bungie та Sony Interactive Entertainment ми сходимося на думці, що запуск нових ігрових всесвітів — це лише початок шляху для оригінальних IP. Створені нами світи мають безмежний потенціал до розвитку, а підтримка з боку SIE подарує нам можливість перетворити Bungie на загальносвітову мультимедійну розважальну компанію, здатну реалізовувати весь свій творчий потенціал”, — додали у Bungie.

Це вже третя гучна покупка в індустрії з початку 2022 року. Раніше Take-Two оголосила про поглинання Zynga за $12,7 млрд, а 18 січня Microsoft здивувала індустрію новиною про придбання Activision Blizzard за $68,7 млрд.

Цікаво, що раніше Bungie належала іншому платформоутримувачу — Microsoft, під крилом якого створила франшизу Halo. У 2007 році вона оголосила про рішення розвиватися самостійно, а потім підписала з Activision 10-річний контракт і розробку та розвиток Destiny. На початку 2019 року розробники та видавець розійшлися.

Як писали раніше Investory News, Sony ніяк не вдається розв’язати проблему з нестачею свого найпопулярнішого продукту — нової ігрової консолі PlayStation 5. Основних причин дві — брак компонентів і глобальні проблеми. Докладніше — за посиланням.

Також нагадаємо, американський розробник і видавець мобільних ігор Scopely оголосив про покупку компанії GSN Games, ігрового підрозділу американського телеканалу Game Show Network (GSN), який належить Sony.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram