Новини
19 Жовтня 2021
546

За $1 мільярд: Scopely викупила у Sony компанію GSN з офісом у Києві

Половину суми буде сплачено готівкою, половину — акціями компанії-покупця

Американський розробник і видавець мобільних ігор Scopely оголосив про покупку компанії GSN Games, ігрового підрозділу американського телеканалу Game Show Network (GSN), який належить Sony, повідомляє Аin.ua.

Зазначається, що сума угоди становить близько $1 млрд. “Половину буде сплачено готівкою, половину — акціями компанії-покупця. Як наслідок підрозділ Sony отримає міноритарну частку в Scopely”, — йдеться у повідомленні.

У листопаді 2019 року Sony Pictures Entertainment, якій на той момент вже належало 58% акцій компанії Game Show Network, викупила решту 42% у мобільного оператора AT&T за $380 млн.

Scopely володіє такими ігровими тайтлами, як Wheel of Fortune: Free Play, The Walking Dead: Road to Survival, Star Trek: Fleet Command.

У портфоліо GSN Games такі ігри, як Casino, Bingo Bash, Solitaire TriPeaks і WorldWinner. Компанія має офіс у столиці України, що виник на базі придбаної запорізької студії Idle Games, яка своєю чергою раніше придбала підрядника — запорізьку аутсорс-компанію Trafford.

Фото: DOU

За даними DOU, в українському офісі компанії працює до 80 фахівців. А штат компанії у всьому світі налічує близько 400 осіб.

Раніше Investory News писали, що розробник мобільних ігор Scopely з інвестиціями Шварценеггера залучив $200 млн. Станом на жовтень 2019 року компанію оцінювали у $1,7 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram