Новини
4 Лютого 2022
671

З початку року ринкова вартість Sony скоротилася на $25 мільярдів

Причина — брак чіпів для PS5

Ринкова вартість Sony скоротилася на $25,71 млрд з початку року через брак чіпів, зокрема для випуску флагманської ігрової консолі PlayStation 5, повідомляє CNBC з посиланням на дані Refinitiv.

З початку року акції компанії впали на 13%. “Про проблему з нестачею чіпів, через яку Sony змушена скоротити плани продажу флагманської приставки, компанія повідомила 2 лютого”, — пише видання.

Sony знизила річний цільовий показник з 14,8 млн одиниць до 11,5 млн одиниць. Виторг ігрового підрозділу Sony скоротився на 8%, до 813,3 млрд японських єн ($7,08 млрд).

“При цьому проблем із попитом немає, він значно перевищує пропозицію”, — зазначив генеральний директор токійської консалтингової компанії Kantan Games Серкан Тото.

Як зазначає видання, тиск на акції Sony також чинила конкуренція з Microsoft, яка у січні оголосила про плани придбати розробника ігор Activision більш ніж за $68 млрд для зміцнення свого ігрового підрозділу Xbox.

Через кілька днів Sony оголосила про домовленість купити Bungie — розробника ігор Halo та Destiny — за $3,6 млрд.

“Попри угоду Microsoft, PlayStation 5 від Sony, як і раніше, залишається лідером ринку, і немає жодних ознак, що це зміниться найближчим часом”, — вважає Тото.

Раніше Investory News писали, що Sony запланувала вийти на ринок електромобілів. Компанія створить підрозділ Sony Mobility.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram