Новини
23 Листопада 2021
895

Rolls-Royce представив найшвидший у світі повністю електричний літак: Відео

Він розвинув швидкість понад 600 кілометрів на годину

Літак Spirit of Innovation (“Дух інновацій”) піднявся у повітря на випробувальному полігоні Boscombe Down Міністерства оборони Великої Британії. Під час випробувального польоту він досяг максимальної швидкості 623,4 км/год. Це на 212,4 км/год швидше за попередній рекорд для електричних літаків, повідомляє пресслужба Rolls-Royce.

Також літак від Rolls-Royce побив на 60 с найшвидший час набору висоти 3 тис. м. Він впорався за 202 с.

“Це стало ще однією віхою, яка наблизить до реальності створення реактивного літака з нульовими викидами. Ця подія підтримає наші амбіції щодо забезпечення технологічних проривів, необхідних суспільству, у декарбонізації повітряного, сухопутного та морського транспорту”, ​​— зазначив генеральний директор Rolls-Royce Воррен Іст.

Попередній рекорд швидкості 411 км/год встановив електролітак Extra 330 LE Aerobatic з двигуном Siemens eAircraft у 2017 році.

Spirit of Innovation приводиться в дію електричною трансмісією потужністю 400 кВт та потужною силовою акумуляторною батареєю, що містить 6,48 тис. осередків. Такого акумулятора було достатньо, щоб заряджати 7,5 тис. смартфонів одночасно.

Ця система дозволяє гвинтам обертатися зі швидкістю 2,2 тис. обертів за хвилину. Щоб величезна батарея залишалася прохолодною, Spirit of Innovation має термозахист із португальської пробки, того ж дерева, яке використовується при розливі вин у пляшки.

Під час випробувального польоту літак пілотував директор з польотів Rolls Royce Філ О’Делл.

“Це кульмінація моєї кар’єри та неймовірне досягнення для всієї команди. Можливість опинитися в авангарді нового розділу історії Rolls-Royce — це те, з чого народжуються мрії”, — розповів він.

“Успіх Spirit of Innovation — це не лише технічне досягнення. Проєкт надав важливі дані, які дозволять створювати майбутні системи електропостачання та силові установки для міського повітряного електротранспорту. Також вони допоможуть під час створення гібридних електричних приміських літаків”, — йдеться у заяві Rolls-Royce.

Тим часом у США запустили авіарейси для пар, призначені для побачень і занять сексом. Докладінше — за посиланням.

Як писали раніше Investory News, президент Володимир Зеленський провів зустріч з директором французької консалтингової компанії Aerogestion Марком Роше, під час якої співрозмовники обговорили оптимальні моделі створення національного авіаперевізника України.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram