Новини
25 Листопада 2021
649

Денис Шмигаль: Україна до 2030 року інвестує у розвиток авіабудування 34 мільярди гривень

У Кабміні розповіли, на що витрачатимуть кошти

Загальний обсяг інвестицій у розвиток в Україні власного авіабудування у період з 2021 до 2030 року становитиме понад 34 млрд грн, заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

“Третій фактор змін (в авіагалузі — Ред.) — розвиток власного авіабудування. У нас є стратегічний документ “Державна цільова науково-технічна програма розвитку авіаційної промисловості на 2021-2030 роки”. Передбачається, що загальний обсяг інвестицій у ці роки становитиме понад 34 млрд грн”, — заявив Шмигаль на форумі “Велике будівництво: авіація та туризм” у четвер, 25 листопада.

Він також додав, що 45 високотехнологічних підприємств з авіабудування до 1 січня 2025 року вже одержали податкові пільги на прибуток, ПДВ, земельний податок, митні пільги на ввезення високотехнологічного обладнання.

План заходів у межах програми передбачатиме модернізацію виробництва пасажирських і транспортних літаків сімейства “АН”, “Антонов”, вертольотів “Мі”, безпілотних літальних апаратів, імпортозаміщення товарів із РФ.

За словами Шмигаля, ця галузь дуже наукомістка, тому потребує інвестицій та спільної роботи держави та бізнесу. “У зв’язку з угодою з ЄС про відкрите небо я впевнений, що це дасть стрімкий поштовх до розвитку внутрішніх авіаперевезень, авіабудівництва, туристичної галузі. І найголовніше — це величезна кількість робочих місць для українців”, — підкреслив прем’єр-міністр.

Він також наголосив, що загальні інвестиції держави в інфраструктурні проєкти у 2021 році становили 3,4 млрд грн. “Цього року 1,4 млрд грн — це будівництво аеропорту в Дніпрі, 700 млн — це аеропорт в Одесі, понад 600 млн — це аеропорт у Вінниці, 500 млн — це херсонський аеропорт”, — уточнив Шмигаль.

Як писали раніше Investory News, другий за величиною виробник цивільних літаків у світі Boeing прогнозує, що авіакомпанії витратять $3,2 трлн у найближче десятиліття на закупівлю 19 тис. цивільних літаків.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram