Новини
6 Березня 2019
1 007

Проти Raiffeisen Bank завели справу щодо відмивання коштів

Акції банку за день обвалилися на 10%

Котировки акцій Raiffeisen Bank International різко знизилися за торгову сесію у вівторок, після того як сайт Addendum.org повідомив, що інвестиційний фонд Hermitage передав австрійським прокурорам заяву, що містить звинувачення у відмиванні грошей проти банку. Про це повідомляє Рейтер.

Raiffeisen Bank International повідомив, що аналізує ситуацію і що йому нічого не відомо про будь-який кримінальний позов проти банку, пов’язаний з можливим відмиванням коштів. Отримати коментарі австрійських прокурорів, які займаються економічними злочинами, не вдалося. Акції австрійського банку подешевшали на 10%.

Raiffeisen Bank також згадується в розслідуванні журналістського Проекту з розслідування корупції та організованої злочинності (OCCRP).

У розслідуванні стверджується, що інвестиційна компанія “Тройка Диалог” російського бізнесмена Рубена Варданяна створила фінансову схему за участю 70 офшорних фірм, через яку виводила гроші з Росії та перераховувала кошти в благодійний фонд принца Чарльза і інші зарубіжні проекти. Обсяг фінансових операцій, які пройшли по цій схемі, оцінюються в $4,6 млрд. Посередниками цих операцій названі Raiffeisen Bank, Citigroup та Deutsche Bank.

Раніше Investory News повідомляли, що антикорупційна прокуратура Австрії підозрює понад 30 осіб щодо відмивання сотень мільйонів доларів, виведених з українських банків до офшорів

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram