Новини
17 Січня 2023
340

Raiffeisen Bank визнав, що надає пільги російським окупантам

Австрійський банк запевняє, що російські закони нібито заважають йому піти з рф

Австрійський Raiffeisen Bank International визнав, що його російська філія надає пільги окупантам, але заявив, що нібито не може нічого з цим вдіяти, повідомляє пресслужба банківської групи.

У банку запевняють, що суворо дотримуються законів Австрії та ЄС, які визнають територіальну цілісність України.

“RBI ні самостійно, ні через свої дочірні компанії не веде ніякої господарської діяльності на територіях Донецької та Луганської областей, а також півострова Крим”, — йдеться в заяві.

Зазначається, що дочірній банк Raiffeisen в росії є окремою юридичною особою. Водночас в банківській групі запевняють, що російський підрозділ нібито змушений надавати військовим пільгові умови відповідно до російського законодавства.

У Raiffeisen стверджують, що розглядають “всі стратегічні можливості” щодо перспектив подальшого існування свого російського філіалу, зокрема “ретельно спланований вихід” з російського ринку.

“Однак, враховуючи складність ситуації та, зокрема обмежувальні заходи, встановлені російською федерацією, цей процес триває”, — заявили в банківській групі.

В пресслужбі Raiffeisen не уточнили, які саме обмеження не дозволяють їм покинути російський ринок, як це успішно змогли зробити багато інших іноземних компаній.

Нагадаємо, Credit Suisse звільнить понад 10% інвестиційних банкірів у Європі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram