Новини
16 Січня 2023
403

Credit Suisse звільнить понад 10% інвестиційних банкірів у Європі

Скорочення у банку відбудуться через другий поспіль збитковий рік

Швейцарський банк Credit Suisse скоротить понад 10% інвестиційних банкірів у Європі у 2023 році, повідомляє Financial Times.

У грудні банк вже звільнив 2,7 тис. співробітників, з яких 540 у Швейцарії та 200 у Великій Британії. Загалом у відділеннях Credit Suisse у всьому світі працює 52 тис. осіб.

Причиною масових звільнень стане другий поспіль збитковий рік, звіт про який незабаром буде опубліковано банком.

Financial Times зазначає, що у 2022 році інвестиційно-банківський сектор зіткнувся з падінням доходів, внаслідок чого компанії прагнуть скоротити витрати після активного найму персоналу останні два роки. Наприклад, так відбувається у банку Goldman Sachs, який із цієї причини скоротить 3,2 тис. співробітників.

Але Credit Suisse зазнає більшого тиску внаслідок квартальних збитків, що накопичилися за останні три роки. Банк уже скоротив бонусний фонд на третину минулого року. За три тижні у жовтні 2022 року клієнти вивели із Credit Suisse 63,5 млрд швейцарських франків ($68 млрд) — це 10% активів, за даними FT. Тоді ж банк оголосив про реорганізацію та скорочення 9 тис. робочих місць протягом найближчих трьох років.

Нагадаємо, Amazon звільнить понад 18 тисяч працівників.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram