Новини
26 Жовтня 2021
481

З початку року виявлено підозрілих операцій на 82 мільярди гривень

В основному сума стосується махінацій, що пов’язані з легалізацією коштів

Державна служба фінансового моніторингу упродовж 9 місяців 2021 року направила до правоохоронних органів 933 матеріали у межах заходів з протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення. Про це повідомляє пресслужба Держфінмоніторингу.

“В указаних матеріалах сума фінансових операцій, які можуть бути пов’язані з легалізацією коштів та з учиненням іншого злочину, становить 81,9 млрд грн”, — йдеться у повідомленні.

До правоохоронних органів Держфінмоніторинг направив 129 матеріалів у межах розслідування фактів відмивання коштів, одержаних від корупційних діянь, розкрадання та привласнення державних коштів та майна. Вони містять інформацію про фінансові операції на 7,9 млрд грн.

Також відомство направило правоохоронцям 83 матеріали щодо фінансових операцій осіб, які можуть бути пов’язані з фінансуванням тероризму, сепаратизму або закликами до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або зміни меж території або державного кордону України.

Раніше Investory News писали, що п’ять найбільших банків світу допомагали олігархам відмивати “брудні” гроші. Тоді на фоні скандалу акції HSBC знизилися до 25-річного мінімуму.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram