Новини
14 Липня 2021
753

Держфінмоніторинг: За пів року виявлено підозрілих операцій на 50 мільярдів гривень

Серед основного — відмивання корупційних грошей, розкрадання та привласнення державних коштів 

Державна служба фінансового моніторингу України (Держфінмоніторинг) у першому півріччі 2021 року направила до правоохоронних органів 568 матеріалів (з них 364 узагальнених матеріалів та 204 додаткових узагальнених матеріалів), у яких сума фінансових операцій, що можуть бути пов’язані з легалізацією коштів і з вчиненням іншого злочину, визначеного Кримінальним кодексом, становить 50,6 млрд грн. Про це йдеться у повідомленні Кабміну.

Зазначається, що Держфінмоніторинг приділяє особливу увагу з розслідування фактів відмивання коштів, отриманих від корупційних діянь, розкрадання та привласнення державних коштів і майна.

Так, у першому півріччі направлено до правоохоронних органів 85 матеріалів (18 узагальнених матеріалів та 67 додаткових узагальнених матеріалів). У зазначених матеріалах сума фінансових операцій, які можуть бути пов’язані з легалізацією коштів і з вчиненням іншого злочину, визначеного Кримінальним кодексом України, становить 4,4 млрд грн.

Додається, що у першому півріччі Держфінмоніторинг направив до правоохоронних органів 57 матеріалів (з них 43 узагальнених матеріали і 14 додаткових узагальнених матеріалів) щодо фінансових операцій осіб, які можуть бути пов’язані з фінансуванням тероризму, сепаратизму і/або проведених за участю осіб, які публічно закликають до насильницької зміни, або повалення конституційного ладу, або зміни меж території або державного кордону України.

Нагадаємо, на початку березня Уряд затвердив дворічний план боротьби з виведення коштів в офшори. Серед основногозапровадження автоматичного обміну інформацією з податковими органами інших країн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram