Новини
24 Грудня 2020
973

Україна до кінця року візьме короткостроковий кредит у Deutsche Bank на $350 мільйонів

Мінфіну доручили передбачити у держбюджеті кошти для його погашення та обслуговування

Кабінет міністрів України прийняв рішення залучити у 2020 році кредит від Deutsche Bank AG на суму до $350 млн терміном на шість місяців. Про це йдеться у постанові Кабміну №1291 від 23 грудня.

“Кредит надається відповідно до договору між Україною, Deutsche Bank, AG і Global Loan Agency Services Limited”, — зазначається у документі.

І додається, що на суму кредиту нараховується процентний дохід, який складається зі ставки LIBOR (Лондонська міжбанківська ставка пропозиції) у доларах США терміном три місяці, а також маржі за кредитом у розмірі до 5,75% річних.

“Остаточне погашення кредиту здійснюється через шість місяців після дати отримання кредитних коштів”, — наголошується у документі.

Дострокове погашення кредиту передбачено у разі зміни ринкової ціни єврооблігацій України на умовах, визначених кредитним договором, або у разі здійснення додаткового або нового випуску єврооблігацій.

Міністерству фінансів доручено передбачити у держбюджеті кошти для погашення та обслуговування кредиту.

Нагадаємо, чистий прибуток найбільшого німецького банку Deutsche Bank AG за липень-вересень 2020 року склав €309 млн проти чистого збитку у €832 млн за аналогічний період минулого року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram